COPA DEL MÓN
Esports 06/02/2012

José Luis Sáez "Barcelona serà clau al Mundial del 2014"

Crisi econòmica "La situació global no és la ideal, però quan vam presentar la candidatura ja teníem el 80% del pressupost cobert" Generació del 80 "Els comiats els estableix cadascú"

à.g.
2 min
José Luis Sáez, el president de la Federació Espanyola de Bàsquet.

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) organitzarà la Copa del Món del 2014, la nova denominació d'un Mundial que repartirà els partits entre Barcelona i cinc seus més. El seu president, José Luis Sáez, analitza com van els preparatius.

Quin és l'objectiu de la FEB amb l'organització de la Copa del Món?

Des d'un punt de vista organitzatiu, volem canviar l'esquema dels Mundials que s'han celebrat fins ara, que se centraven en la competició i en els dies de campionat. Nosaltres volem potenciar tres coses: el període fins al torneig, la competició i el llegat que es pugui deixar. Buscarem un assentament estructural amb un projecte esportiu fort i una bona promoció que vengui el bàsquet i totes les seves seus. Cuidarem molt la imatge. A més, apostarem per projectes culturals que utilitzin el 2014 per deixar una empresa de valors.

Com afecta la crisi econòmica?

La situació global no és la ideal per afrontar un repte d'aquestes característiques, però quan vam presentar la candidatura ja teníem un 80% del pressupost cobert. Ara el que hem de fer no és tan sols aconseguir el 20% que falta sinó buscar els màxims ingressos per engegar tants projectes com sigui possible. Els representants de les principals empreses van presenciar la nostra presentació en directe i això ens indica que l'interès per conèixer el nostre projecte és important.

L'assistència d'espectadors us preocupa?

Crec que la resposta del públic serà bona. Tenim la sort d'haver organitzat l'Eurobàsquet del 2007 i això ens ajuda molt per saber on vam fallar i quins van ser els nostres principals punts negres. No ens preocupa. Tenim bones instal·lacions, bons hotels, bons transports, bones infraestructures... Ara el nostre repte ha de ser omplir els pavellons i convertir en exitoses totes les activitat paral·leles.

Quin paper hi tindrà Barcelona?

Barcelona serà clau a la Copa del Món 2014. Hi haurà partits de vuitens, quarts i semifinals. A més, hem establert una línia estratègica que farà que, gairebé amb tota seguretat, la selecció dels Estats Units jugui els partits a Barcelona. La marca de Barcelona és imprescindible per a la Copa del Món 2014. Hem treballat molt i una de les primeres activitats serà el partit amistós entre la selecció espanyola i la dels Estats Units, que es jugarà el 24 de juliol al Palau Sant Jordi. Vint anys després dels Jocs Olímpics, aquest enfrontament irrepetible tornarà a Barcelona.

Esportivament és molt aviat i encara han d'arribar els Jocs Olímpics, però, en quin moment està la selecció espanyola?

La paraula que resumeix el seu rendiment és competitivitat . Hi ha jugadors que estan marcant diferències i d'altres que estan progressant molt, tenim gent veterana i joves. El grup és bo i té la il·lusió i la capacitat per aconseguir reptes. No sé en quin lloc ens estarem, però serà entre els millors.

L a Copa del Món 2014 es pot convertir en el comiat de la mítica generació del 80?

Els comiats els estableix cadascú. És evident que, per temps i per edat, això pot passar, però el que intentarem és que juguin fins al final amb la màxima il·lusió. Hi ha jugadors que ja són a la línia de sortida, però també n'hi ha de joves que pugen amb força.

stats