BÀSQUET : EUROLLIGA
Esports 02/05/2011

Barcelona es prepara per viure la 'final four' més defensiva

àlex Gozalbo
2 min
Xavi Pascual, entrenador del Regal Barça, durant el partit d'ahir al vespre contra el Lagun Aro GBC.

Barcelona acollirà divendres i diumenge la final four de l'Eurolliga, un esdeveniment en què no serà present el Regal Barça. L'equip de Xavi Pascual, que ahir al vespre es va assegurar el primer lloc de la temporada regular de l'ACB en guanyar el Lagun Aro GBC (81-55), haurà de seguir la fase final del campionat des de la graderia del Palau Sant Jordi.

Segons Xavi Pascual, "una final four sempre té marcadors baixos i aquesta no serà una excepció". "Els quatre equips tenen possibilitats i crec que la clau dels partits seran els primers minuts, ja que són enfrontaments amb unes connotacions d'ansietat molt grans".

"Els quatre equips que competiran a Barcelona es caracteritzen per la seva defensa, tot i que tenen estils diferents. El Panathinaikòs és molt tàctic, el Maccabi Electra Tel Aviv és més conservador i el Montepaschi Siena, molt agressiu. El Reial Madrid és una barreja de tots aquests estils", va dir el tècnic a l'ARA.

Xavi Pascual, gran coneixedor de l'estil de bàsquet europeu, adverteix que el "Maccabi Electra Tel Aviv pot tenir problemes, ja que és un equip que se sent còmode quan els marcadors són alts i això serà difícil a la final four de Barcelona".

La final four es presentarà dijous al migdia en un acte a l'Ajuntament de Barcelona en què no faltaran David Blatt i Sofoklis Schortsanitis (Maccabi Electra Tel Aviv), Emanuel Molin i Felipe Reyes (Reial Madrid), Zeljko Obradovic i Dimitris Diamantidis (Panathinaikòs) i Simone Pianigiani i Rimantas Kaukenas (Montepaschi Siena).

El Regal Barça ha guanyat aquesta temporada els quatre equips que participen a la final four , però amb això no n'ha tingut prou per no perdre's l'esdeveniment.

Les semifinals, que enfrontaran Panathinaikòs amb Montepaschi Siena (18 hores) i Maccabi Electra amb Reial Madrid (21 hores), es jugaran divendres, mentre que dissabte es farà l'entrega de premis anual i un concert benèfic ( Euroleague for Africa Pop ). El partit per al tercer i quart lloc (13.30 hores) i la final (16.30 hores) es reserven per a diumenge.

L'Assignia haurà d'esperar

L'Assignia Manresa, que va perdre a la pista del Menorca Bàsquet (71-65), haurà d'esperar per certificar la permanència matemàtica. Amb el CB Granada ja sense opcions de mantenir la categoria, el conjunt de Jaume Ponsarnau necessita guanyar un dels dos partits que li queden (Asefa Estudiantes i Power Electronics València) per assegurar-se la permanència a la categoria. Això o esperar una derrota del Menorca Bàsquet, que ha de jugar contra Bilbao Bizkaia Basket i Reial Madrid.

El DKV Joventut de Pepu Hernández, per la seva banda, segueix sense aixecar el cap i va sumar la cinquena derrota consecutiva a l'ACB contra el CAI Saragossa (91-74).

stats