MOTOR
Esports 16/05/2012

Barcelona injectarà diners al Circuit de Catalunya

L'Ajuntament de Barcelona vol assegurar la viabilitat del Circuit de Montmeló i negocia la manera de fer-hi una aportació econòmica estable. Estudia, com a retorn, afegir el nom de la ciutat al traçat.

M. Ortega / N. Garcia
2 min
El pilot asturià Fernando Alonso en un moment de la segona tanda d'entrenaments lliures a Montmeló.

BARCELONA.Davant la difícil situació econòmica que viu el Circuit de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona fa un pas endavant per garantir la continuïtat de les curses de Fórmula 1 i MotoGP i ja negocia amb el Govern i els responsables del Circuit la manera de fer-hi una injecció econòmica estable. Així ho va comunicar ahir la tinent d'alcalde de l'àrea econòmica del consistori, Sònia Recasens, que no va concretar les dimensions d'aquesta aportació perquè encara està en fase de converses. El que sí que va remarcar Recasens és que la ciutat, "amb la seva situació de solvència econòmica", no es pot deixar perdre un esdeveniment que "té un gran pes a l'hora de posicionar la marca Barcelona i que comporta una injecció econòmica per a sectors com l'hoteler". Xifra l'impacte econòmic total del Circuit en uns 120 milions d'euros i destaca que aquesta quantitat repercutirà, en bona mesura, en Barcelona.

L'Ajuntament negocia, també, les contrapartides d'aquesta nova factura que passarà a dependre de les arques municipals. Recasens destaca, en aquest sentit, que l'objectiu és que se'n beneficiï la marca Barcelona i que un dels punts que s'està negociant és la possibilitat de lligar el nom de la ciutat al del Circuit. Un pas que no comportaria, segons la tinent d'alcalde, la desaparició del nom de Catalunya, sinó que podria sumar-s'hi. Les negociacions entre les diferents parts es van iniciar en una trobada en què van participar el president del Consorci de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, i el president del consorci del Circuit, Vicenç Aguilera. CiU, però, haurà d'aconseguir ara l'aliança política necessària per tirar endavant el projecte. El PP i el PSC no hi tanquen la porta a l'espera de les explicacions.

Des del Circuit de Catalunya diuen que és necessari sumar esforços per poder mantenir les dues curses i creuen que els contactes que hi ha hagut amb Turisme de Barcelona són un bon pas endavant en aquest sentit. Tot i això, asseguren que del canvi de nom del traçat català, de moment, ningú n'ha parlat.

stats