Traïnyes
Esports 11/06/2013

Barcelona acull diumenge la primera regata de traineres de la temporada

La lliga San Miguel de traineres es desplaça per primer cop al Mediterrani, on el diumenge 16 començarà la competició

M. Molina
2 min

BarcelonaBarcelona acull aquest diumenge, per primera vegada a la història, una edició del campionat de traineres. Serà en la primera prova de la lliga San Miguel de traineres d'aquest 2013, una competició que se celebra habitualment en aigües del mar Cantàbric, però que enguany decideix fer una petita escapada fora del territori autòcton.

Igual que ja va passar el 2008 i el 2011, la competició s'allunya del Cantàbric per "intentar créixer a nivell d'audiències i portar aquest esport lluny de casa i intentar que sigui una mica més conegut", diu Iñaki Mikeo, gerent de la lliga.

La competició, que té més d'un segle d'història, es remunta a les antigues disputes entre els pescadors de la zona, que lluitaven entre per ser els primers a capturar el bonítol i arribar a port per vendre'l, així, a més bon preu. Actualment, la competició se celebra únicament durant els mesos d'estiu, si bé els equips són professionals i dediquen tot l'any a entrenar-se per al torneig.

Barcelona acull la primera de les 19 regates de la lliga en unes trobades que s'estructuren en tres tandes de quatre traineres cadascuna. L'embarcació que aconsegueix el millor temps absolut és la que suma més punts, i així s'estableix una classificació. Al final de curs, com és lògic, l'equip amb millor puntuació s'endú la bandera, la tela que identifica el guanyador.

Actes per a tot el cap de setmana

A banda de la competició de traineres, que serà el diumenge al migdia, durant el cap de setmana hi haurà activitats relacionades amb aquestes embarcacions i l'esport. A banda d'una zona que habilitarà el departament de Turisme d'Euskadi, que promocionarà els seus atractius turístics i gastronòmics.

El dissabte també hi haurà una competició entre llaüts −les traineres tradicionals del Mediterrani− que competiran entre si.

stats