Barceló sobre la baralla al partit de futbol infantil a Alaró: "Els pares van donar una imatge lamentable"

El Comitè Antiviolència intervindrà en aquest assumpte per adoptar mesures

El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha lamentat aquest dilluns la baralla que va ocórrer ahir, diumenge, en un partit de futbol infantil a Alaró i ha assegurat sobre aquest tema que "els pares van donar una imatge lamentable" i que espera que la Federació de futbol hi prengui mesures.

Batalla campal entre pares a un partit de futbol infantil a Alaró

Barceló ha subratllat que l'esport infantil és per formar-se en valors, al contrari del que va passar en el partit que va acabar a cops de puny entre diversos membres del públic. "De cap manera no poden tornar a succeir fets com el d'ahir, en què els pares van donar una imatge lamentable", ha assegurat en declaracions als mitjans després d'una visita al palau de congressos de Palma.

"Esperem que s'adoptin les mesures oportunes tant per part de l'Ajuntament d'Alaró com de les forces de seguretat i de la Federació de futbol", ha afegit.

El també conseller de Turisme ha recordat que el Govern desenvolupa una campanya des de fa un any, en col·laboració amb totes les federacions esportives, per promoure l'esport en valors i s'ha compromès a "continuar per aquesta línia i continuar insistint-hi".

El Comitè Antiviolència intervindrà en aquest incident

Per part seva, el president de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB), Miquel Bestard, ha censurat amb duresa la baralla. "Aquesta gent no té dret a estar en un recinte esportiu; han fet un dany enorme a la comunitat, als seus fills i al futbol", ha declarat Bestard aquest dilluns a l'agència Efe.

El Comitè antiviolència es reunirà avui horabaixa, segons ha anunciat Bestard, per intervenir en aquest incident. "Com que es tracta d'un partit de Segona Regional, a la Federació tenim poca capacitat sancionadora, així que esperam que hi actuï la justícia ordinària amb el màxim rigor i que arribi fins al final", ha precisat el màxim dirigent del futbol a les Illes.

Bestard ha afegit que la violència en l'esport no és una qüestió que afecta només el futbol, i ha qualificat d'"aïllat" un altre incident registrat fa pocs dies a Mallorca, quan el jove àrbitre Marc Prats va ser agredit per un aficionat en finalitzar el partit entre el Llucmajor i el Balears Sense Fronteres. "També he vist baralles entre pares de tennistes per una pilota dubtosa, que ha entrat o se n'ha anat fora per poc", ha explicat Bestard.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF