LLIGA ENDESA
Esports 20/06/2013

El Reial Madrid guanya la lliga superant un Barça valent fins els darrers segons (79-71)

Jasikevicius, amb una costella fracturada, i Ingles lideren l'equip blaugrana contra un Madrid amb més recursos

Ingles, màxim encistellador del Barça, defensat per Caroll

BarcelonaEl Reial Madrid de Pablo Laso ha guanyat la lliga Endesa de bàsquet després de superar en el darrer partit de la final el Barça per 79.71. Felipe Reyes ha estat escollit MVP de la final.

El Barça, després d'una temporada marcada per les baixes i els problemes físics, ha lluitat fins el final contra un rival amb més recursos i fons d'armari. Jasikevicius, amb una costella fracturada, i l'australià Joe Ingles han superat els 20 punts mantenint amb vida els homes de Xavi Pascual. Joan Carles Navarro ha jugat alguns minuts, però la lesió que va patir en el quart partit ha passat factura i el capità no ha anotat cap punt.

El Madrid ha jugat amb molta agressivitat, amb un parcial de 10-0 per començar el partit. El Barça però, mica en mica ha picat pedra fins tancar el primer quart perdent per 20-18. El Madrid dominava el rebot però fallava el tir exterior (Rudy ha anotat el seu primer triple a la final després de 24 intents fallats), amb el Barça castigat pel fluix partit de Marcelinho i Oleson. L'equip català ha aconseguit situar-se per davant en el marcador (31-32), però amb Marcelinho a la pista el Madrid ha reaccionat de nou. Felipe, agressiu en el rebot, i Caroll, amb alguns triples claus, han obert forat en el marcador.

Al tercer quart el Barça s'ha vist superat per un parcial de 17-2 que semblava sentenciar la final, però tot cor, Jasikevicius ha aixecat el cap liderant la reacció blaugrana. El Barça però, no ha aconseguit acostar-se a menys de 7 punts, i el darrer quart ha esdevingut un intercanvi de cops en que ha penalitzat la incapacitat de controlar el rebot i defensar un rival molt agressiu.