HOQUEI PATINS
Esports 05/01/2013

El Barça visita la pista del Liceo amb el liderat en el punt de mira

Jordi Graell
2 min
Els blaugranes Reinaldo Garcia (a l'esquerra) i Marc Torra celebren un gol en un Liceo-Barça, davant la decepció del porter Xabier Malian i Jordi Bargalló.

El Coinasa Liceo i el FC Barcelona s'enfronten aquest dissabte (12.30 h, TVGA, només per streaming ) al pavelló de Riazor de la Corunya en un dels partits més esperats de l'any pels aficionats a l'hoquei patins. És un dels clàssics de l'OK Lliga, juntament amb els duels entre Reus i Barça i entre reusencs i conjunts gallecs. A banda d'aquesta rivalitat històrica, el partit tindrà l'al·licient afegit de comptar amb els dos grans candidats a guanyar el títol de l'OK Lliga, ja que el Liceo i el Barça ocupen actualment la primera i la segona posició del campionat respectivament, on els gallecs tenen dos punts d'avantatge sobre els blaugranes.

Conscient de l'oportunitat que es presenta de prendre el liderat al Liceo, l'entrenador blaugrana Gaby Cairo s'ha endut cap a Galícia tota la seva plantilla, un cop recuperats de les seves respectives lesions Mia Ordeig (que torna a l'equip després d'un mes de baixa), Pablo Álvarez i Marc Torra. També ha viatjat el capità blaugrana Aitor Egurrola, que tot i no estar al cent per cent s'asseurà a la banqueta per si el porter titular, Sergi Fernández, hagués d'abandonar la pista.

"Arribem bé, amb tots els jugadors disponibles i amb la màxima motivació possible per intentar aconseguir el liderat de l'OK Lliga -diu el tècnic blaugrana-. En qualsevol partit que juguem se'ns considera l'equip a batre, però en aquesta ocasió crec que ho és el Liceo, ja que ells juguen a casa amb el suport de la seva afició i, a més, són els actuals líders de la Lliga".

Pel que fa al Liceo, l'entrenador Carlos Gil també podrà comptar amb tots els seus homes, i amb el sadurninenc Jordi Bargalló al capdavant els gallecs intentaran augmentar l'avantatge en la classificació fins als cinc punts.

"Arribem en un bon moment, ja que portem una bona línia de joc i de resultats, i amb ganes de disputar aquest partit tan important -assegura l'entrenador del conjunt gallec-. Qualsevol dels dos equips pot guanyar, ja que serà un partit molt obert i que es resoldrà per petits detalls, però espero que la sort decanti la balança a favor nostre".

El partit entre gallecs i catalans arriba amb els dos equips ja destacats al capdavant de la classificació, tot i que tan sols s'han disputat 12 jornades. Per això els dos entrenadors saben que la victòria és important però que el resultat no serà definitiu per decidir el guanyador. "Estem a la primera volta i encara queda molta Lliga", diu Carlos Gil. Mentre que el seu homòleg a la banqueta blaugrana comenta: "Si guanyéssim ens posaríem per davant a la classificació amb només un punt d'avantatge, i si guanyessin ells haurien de seguir fent bé les coses fins al final per mantenir la distància".

Els precedents són favorables als blaugranes, almenys en els dos últims anys, on el Barça va guanyar la temporada passada (4-6) i ara en fa dues (2-4). En tots dos casos, amb catalans i gallecs lluitant per les primeres posicions.

stats