Esports 27/12/2015

El Barça més sòlid de la temporada presenta candidatura a Madrid

Cop d’efecte de l’equip culer a la pista del gran dominador del 2015 (84-91)

à.g.
Justin Doellman, aler pivot del Barça Lassa, intentant superar la defensa de Willy Hernangómez.

BarcelonaEl Barça Lassa més sòlid de la temporada va presentar candidatura a Madrid, on l’equip blaugrana va desfigurar el gran dominador del 2015 (84-91). Tot i les baixes dels lesionats Carlos Arroyo i Àlex Abrines, el conjunt culer va exhibir una gran superioritat a la pista d’un etern rival que havia preparat l’escenografia de les grans nits, amb Florentino Pérez presidint la llotja, mosaic amb els títols aconseguits, presència de futbolistes com Sergio Ramos i lliurament del premi al millor entrenador de la campanya passada per a Pablo Laso. Res va funcionar contra un adversari molt seriós que va dominar el partit des del primer minut i va aconseguir un triomf que reforça la seva aposta.

Anotador, encertat, valent, concentrat, bon defensor i respectuós amb la gestió de totes i cadascuna de les pilotes, el Barça Lassa va brillar al Barclaycard Center durant 32 minuts sensacionals, en què va arribar a guanyar per 19 punts de diferència (58-77). El Reial Madrid va tirar d’orgull per reduir l’avantatge visitant i posar emoció als últims minuts d’un partit de clar accent culer.

Xavi Pascual, que portava molt ben treballat el partit, va dominar tàcticament l’arrencada dels dos primers quarts fent que Tomás Satoransky i Samardo Samuels ataquessin Sergio Rodríguez i Willy Hernangómez, respectivament. La màxima renda culer va ser de 9 punts (11-20). Tot i no utilitzar gaire el llançament de tres punts, el Barça Lassa va anotar 50 punts en una primera meitat (44-50) en què es va mostrar molt sòlid i pràcticament no va perdre pilotes (2).

Acostumat a dominar els tercers períodes dels partits, el Reial Madrid va ser desfigurat per un Barça Lassa molt concentrat que va saber moure millor les seves peces. L’equip blanc no va trobar mai la fórmula i va encaixar 24 punts i tan sols en va poder anotar 13. L’avantatge visitant va arribar a ser de 19 punts a l’inici de l’últim quart (58-77). El conjunt local va treure l’orgull per eixugar l’avantatge, però no va poder imitar l’Unicaja, que fa uns dies va remuntar 24 punts contra els homes de Xavi Pascual. L’única notícia positiva per al vigent campió d’Europa, ja pensant en el basket average, és que la renda culer final d’un partit que es va acabar embrutant molt va ser de set punts.

“Hem fet moltes coses bones durant els 40 minuts, que és l’única manera de guanyar el Madrid”, va resumir Tomás Satoransky, autor de 16 punts, 7 rebots i 6 assistències. “Hem jugat amb ambició i hem fet un partit de 9,5 sobre 10. Hem estat molt seriosos i molt durs”, va afegir Pau Ribas, que va acabar amb 15 punts. Justin Doellman (17 punts), Samardo Samuels (13) i Joan Carles Navarro (12) també van brillar a la pista de l’etern rival.

El Barça Lassa, que demà estrena el Top 16 de l’Eurolliga contra l’Olympiacos, va anotar el 71% dels tirs de dos punts que va intentar. “Hem controlat molt bé les pèrdues i el rebot, dues coses que ens han permès dominar el ritme i fer un bon joc”, va explicar Xavi Pascual, entrenador de l’equip blaugrana.

Setena derrota seguida de la Penya

El Fiatc Joventut va recuperar sensacions a la pista del Dominion Bilbao Basket (85-77), on tot i patir la seva setena derrota consecutiva va competir bé. La Penya no va poder refer-se d’un segon quart dolent (26-19) contra un rival amb molts més recursos. Albert Sàbat (13 punts) i Alberto Abalde (11) van ser dos dels jugadors visitants destacats en una recta final en què l’equip català va intentar, sense èxit, la remuntada. Àlex Mumbrú (21 punts) i Álex Suárez (15), dos ex verd-i-negres, van assegurar el triomf local.

L’ICL Manresa, sense opcions

L’ICL Manresa no va tenir opcions a la pista de l’Unicaja (85-58). Sense Dejan Musli, que va ser baixa per una gastroenteritis vírica, l’equip d’Ibon Navarro va ser derrotat amb contundència. Després del primer quart (26-13), el partit va quedar vist per a sentència.