Publicitat
Publicitat

BARÇA

El Barça admet molta preocupació pels salaris disparats de la plantilla

L'assemblea dona suport massiu al tancament de l'exercici i el pressupost de la 2017/18

El Barça ha guanyat 18 milions aquesta última temporada, després de tancar l'exercici amb 708 milions d'ingressos. "Una situació molt sòlida", ha dit el directiu Quique Tombas, que ha permès que l'assemblea de compromissaris aprovés els comptes de l'exercici 2016/17 amb 486 vots a favor, 22 en contra i 25 en blanc. A l'hora de la votació, a la sala hi havia 531 compromissaris.

Tot i el suport massiu de l'assemblea, Carles Tusquets, president de la comissió econòmica, ha fet una recomanació al club de cara al futur. Si es canvia el criteri per comptabilitzar el deute de l'entitat, els deutes derivats del projecte de l'Espai Barça s'hi han d'incloure, un fet que no passa ara. El Barça, des d'aquest any, canvia el criteri, d'acord amb el barem utilitzat per la LFP i la UEFA. D'aquesta manera, el deute del 30 de juny del 2017 passa de 247 milions a 8 de positius.

També s'han presentat els números de la temporada 2017/18: 897 milions d'ingressos pressupostats i 865 de despeses. L'encarregat de fer una radiografia del club ha estat el director executiu, Òscar Grau, que ha admès que la massa salarial s'ha disparat fins als 479 milions, i suposa el 84% dels ingressos ordinaris. "El mercat s'ha tornat boig", ha dit Grau, que ha recordat una famosa frase de Johan Cruyff: "Preferim tenir els diners al camp que al banc". Els compromissaris han aprovat el pressupost amb un 77% dels vots: 391, entre els quals n'hi ha hagut 68 en contra i 49 en blanc.

Preocupació per la 2018/19

"Què passarà l'any que ve? Aquesta pregunta ens l'hem fet", ha assumit Grau, que està convençut que aconseguiran molts més ingressos ordinaris per a la temporada 2018/19. Tusquets ha sigut més crític: la massa salarial és ordinària i s'hauran d'aconseguir molts diners ordinaris. "Ens preocupa l'increment del deute", ha afegit Tusquets, que ha lamentat que s'ha invertit la tendència dels últims anys de reducció del deute.

Una de les qüestions que ha plantejat l'assemblea és l'impacte econòmic i social de la Supercopa. S'admet que l'experiència d'aquest estiu, amb pocs socis a la graderia (6.000), s'ha d'estudiar, tot i que va suposar 10 milions d'ingressos.

El director executiu ha explicat que el club estava treballant amb un pressupost de 795 milions d'ingressos abans de la venda de Neymar. L'ARA va explicar aquest divendres que sense la venda de Neymar, el Barça hauria tingut problemes per quadrar els números, ja que les despeses s'haurien situat entorn dels 800 milions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF