Barça
Esports 10/08/2013

El Barça tanca la gira asiàtica derrotant la selecció de Malàisia per 1-3

Cesc, Neymar i Piqué han estat els golejadors. Messi i Pedro s'han perdut el partit per lesió, i Cesc ha deixat el terreny de joc abans d'hora, quan s'ha fet mal al turmell

M.m.
2 min

BarcelonaEl Barça ha tancat la gira asiàtica derrotant la selecció de jugadors de Malàisia per un ajustat 1-3. Els homes de Tata Martino no ho han tingut tan fàcil com en el primer partit –contra Tailàndia– i hi ha hagut dificultats per arribar a l'àrea rival i tenir ocasions clares de gol. Cesc i Neymar, al primer temps, i Gerard Piqué han estat els golejadors.

Messi, amb una sobrecàrrega muscular, ha estat la gran absència per al partit d'aquest dissabte. El futbolista no ha jugat per precaució, i això ha provocat la indignació dels seguidors malais, que confiaven a veure el crac argentí a la gespa. Tampoc no ha pogut jugar Pedro, que no s'ha recuperat a temps de la trompada que va rebre en el primer partit de la gira.

Els jugadors de Malàisia s'han pres el partit molt seriosament i han demostrat ser millors que els tailandesos. Els futbolistes han estat ben plantats al camp i han imposat velocitat i duresa física. El Barça no s'ha acabat de trobar còmode, tot i que ha tingut la pilota, i ha patit en alguns contraatacs rivals, sobretot a la primera meitat.

Després d'uns primers minuts sense gols ni ocasions clares, Neymar ha tingut la millor oportunitat quan s'ha regirat a l'àrea i ha provat un tir amb rosca que ha sortit desviat. Al minut 32, en canvi, Cesc no ha fallat quan ha rematat de cap una centrada de Jordi Alba i ha enviat la pilota al fons de la porteria –amb la col·laboració del porter Farizal, que no ha sabut atrapar bé l'esfèrica.

L'equip de Malàisia no s'ha donat per vençut i ha sorprès el conjunt blaugrana poc després, al 39, amb un contraatac molt ràpid que ha acabat culminant Amri Yahyah, aprofitant un mal rebuig de Jordi Alba, i ha enviat la pilota al fons de la porteria amb un gran xut.

Però el Barça ha reaccionat a temps amb una nova genialitat de Neymar, que ha aprofitat l'absència de Messi per erigir-se com el millor entre els jugadors blaugranes. L'astre brasiler ha fet un control orientat que li ha servit per marxar del defensa i ha marcat amb un toc subtil al primer pal.

Al segon temps han començat els canvis, tot i que el Barça ha sabut millorar en defensa i Malàisia gairebé no s'ha acostat a la porteria de Valdés i Pinto –ha entrat poc després–. En canvi, els de Tata Martino han tingut més presència a l'àrea rival i han generat bones arribades. Alexis i Sergi Roberto han pogut marcar amb rematades des de l'interior de l'àrea, però qui ho ha acabat fent ha estat Gerard Piqué, que s'ha situat en posició de davanter centre i ha fet un gran control orientat per enviar una canonada al fons de la porteria.

En els darrers minuts, el partit ha deixat la notícia desagradable de la lesió de Cesc, que ha abandonat el terreny de joc abans d'hora per culpa d'una lesió al turmell.

Després d'aquest partit, l'expedició blaugrana agafa l'avió per tornar a Barcelona, on té previst arribar aquest diumenge a les 7.30 h.

stats