LLIGA
Esports 22/10/2011

El Barça rep un Sevilla ferit en l'orgull

El Barça-Sevilla d'aquest vespre (22 h, TV3 i La Sexta) té prou al·licients futbolístics perquè no quedi eclipsat pel rerefons polític que l'envolta després de la polèmica entre les declaracions d'Artur Mas i la reacció sevillista de jugar al Camp Nou amb una samarreta amb el lema "Orgullosos de Andalucía". El retorn de Cesc Fàbregas, que ahir va rebre l'alta mèdica, el possible rècord d'imbatibilitat de Víctor Valdés i la dinàmica positiva de tots dos equips a la Lliga asseguren espectacle en un dels partits més atractius de la jornada.

Elogis i poques pistes

Les rodes de premsa dels dos tècnics van intentar centrar l'atenció en el joc i en la fantàstica lluita que tots dos conjunts oferiran sobre la gespa del Camp Nou, on el Barça està imparable en Lliga, amb 21 gols a favor i cap en contra. El Sevilla ha encaixat fins ara només quatre gols i en els últims dos desplaçaments ha mantingut la porteria a zero, tot i que les últimes tres visites dels andalusos a Barcelona han acabat amb golejada blaugrana, amb dos 4-0 i un 5-0. Messi, que ha marcat els deu gols que ha fet en aquest campionat davant dels socis culers, espera haver afinat la punteria respecte al duel de Champions de dimecres.

Del seu rival d'avui, Guardiola va destacar la solidesa defensiva dels equips que entrena Marcelino i preveu que el Sevilla "tancarà els passadissos interiors i sortirà ràpid al contraatac". "Després del Reial Madrid, és l'equip més poderós al contraatac d'aquesta Lliga i té moltes variants tàctiques en atac. Serà una prova difícil", va analitzar el tècnic del Barça, que no va aclarir si farà jugar Cesc, ja recuperat, ni quin sistema de joc farà servir.

Des de Sevilla, Marcelino va insinuar que jugarà amb un únic davanter i, amb les baixes de Negredo i Perotti, tot apunta que serà Manu del Moral qui ocuparà en solitari la punta d'atac andalús. No va revelar si serà més ofensiu o defensiu que altres dies però va ser realista. "El Barça sempre t'acaba arraconant darrere. Es fa difícil preparar aquest partit perquè costa que els teus jugadors assimilin que hauran de córrer molt darrere la pilota. És inevitable perquè el Barça té alts percentatges de possessió i no la perden. A més, pressiona tant que serà importantíssim que sapiguem què hem de fer quan tinguem nosaltres la pilota. Les tres primeres passades quan la recuperem seran determinants", valorava l'entrenador asturià.

Un repte per a Valdés

Un dels noms propis del partit serà Víctor Valdés, que, si resisteix una hora sense encaixar cap gol, superarà el rècord d'imbatibilitat de la temporada passada, de 577 minuts sense rebre'n cap. Ningú ha batut el porter blaugrana des del gol de Pablo Hernández a Mestalla al minut 22 i ja han passat més de cinc partits des d'aleshores.

Sigui com sigui, Valdés estarà encara molt lluny dels rècords d'altres porters, com ara el porter de l'Atlètic de Madrid, Abel Resino, que va estar-se 1.275 minuts sense encaixar cap gol en la temporada 90-91. A Europa, el belga Dany Verlinden va resistir 1.390 minuts amb el Bruges i, al Brasil, el porter del Vasco de Gama Mazaropi va mantenir la porteria a zero 1.816 minuts, el rècord mundial d'imbatibilitat.