Futbol Femení
Esports 19/02/2012

El Barça femení remunta davant el Llevant (3-2) i torna a situar-se líder en solitari

Les blaugranes han començat perdent per 0-2 però han reaccionat a temps per sumar una victòria que, després de l'empat a zero de l'Athletic amb l'Atlètic de Madrid, les deixa soles al capdavant de la classificació

BarcelonaLa jornada s'anunciava emocionant, farcida de duels directes, i no ha decebut. Després dels partits disputats aquest diumenge, el lideratge de la Primera Divisió femenina queda en mans del Barça, que ha guanyat el Llevant (3-2), seguit a dos punts per l'Athletic, que ha empatat amb l'Atlètic de Madrid (0-0). L'Espanyol, que ha caigut derrotat a Sant Sebastià (2-1), perd opcions i seguirà tercer però ara a set punts de les blaugranes i a cinc de les basques. A la zona baixa, les victòries del València i El Olivo posen pressió a l'Estartit, que no ha pogut amb l'Sporting de Huelva (0-3).

El Barça ha estat a punt de deixar-se els tres punts en la visita del Llevant a Sant Joan Despí, però ha aconseguit la victòria després d'un partit molt emocionant (3-2). Un gol d'Alexia, amb un magnífic xut des de 40 metres que ha superat Ràfols, que no s'ho esperava, ha avançat a les valencianes al minut 25, completant un primer temps molt intens, molt bo. A la represa, Andrea ha rebut una pilota dins l'àrea, ha retallat amb qualitat i ha definit bé per situar el marcador en un 0-2 que deixava KO el líder. Les blaugranes, molt més profundes i atrevides a la segona meitat, han començat a fer mal per les bandes, a través de Corredera i Karol, i han començat a rondar la porteria de Paños. L'1-2, però, ha arribat a la sortida d'un córner quan Vicky ha rematat de cap al segon pal. El 2-2 ha arribat poc després, en una jugada similar després d'una falta lateral que Karol ha rematat, també, de cap i al segon pal. El gol de la victòria ha arribat a quatre minuts del final, quan Olga, després d'un control i una conducció molt elegant des del mig del camp fins a la frontal de l'àrea, ha superat Paños amb un potent xuc creuat.

La victòria del Barça, sumada a l'empat sense gols de l'Athletic al Cerro del Espino contra l'Atlètic de Madrid, situa el conjunt blaugrana com a líder en solitari. A més de deixar a dos punts a les basques, la jornada ha servit per allunyar-se de l'Espanyol, un altre rival que en les últimes jornades s'havia sumat a la lluita pel títol.

I és que l'Espanyol ha vist com la Reial Societat li remuntava en un partit dur a Zubieta (2-1), on la pluja ha anat deixant la gespa en molt males condicions. Maripaz, al començament, ha avançat a les visitants, però Maite al 65' i Zelaia, a deu minuts del final, han aconseguit capgirar el marcador i deixar els tres punts a Sant Sebastià.

També ha començat guanyant el Sant Gabriel a Saragossa contra el Prainsa després d'un gol de Carol però, com li ha passat a l'Espanyol, les de Sant Adrià han acabat perdent per 2-1. Còmodes en la desena posició, les de Pedro Martín sumen 27 punts, molt lluny de les posicions de Copa de la Reina però també de les de descens.

No està tan tranquil l'Estartit, que ha perdut a casa contra el sisè classificat per 0-3. L'Sporting de Huelva no ha donat cap opció a les de Rafel Gil, que segueixen només tres punts per sobre de la 15a posició, la que tanca el descens. Virgi al 14', Sandra al 22' i Anita al 70' han estat les autores dels gols visitants.