LLIGA
Esports 02/06/2013

El Barça reivindica el futbol en un vespre d'emocions i adéus

El conjunt de Vilanova arriba als 100 punts després de golejar el Màlaga sense Valdés

Albert Llimós
2 min
Cesc Fàbregas va jugar un gran partit contra el Màlaga i va tancar la temporada com a segon màxim golejador de l'equip.

BarcelonaAquest equip sempre havia parlat al camp. Poques vegades l'enrenou mediàtic superava el discurs futbolístic. Les paraules més eixordadores eren sempre els controls excelsos d'Iniesta, les passades mil·limètriques de Xavi o la voracitat insaciable de Messi. En els últims dies, però, sobretot en l'última setmana, la sala de premsa havia robat el protagonisme al futbol. L'equip, el club, parlava lluny de la gespa. Els jugadors blaugranes van voler tornar a la normalitat, a l'essència d'aquest projecte. I en l'últim sospir, quan la temporada s'acabava, van tornar a parlar al camp.

El Barça va oferir contra el Màlaga una de les seves millors imatges. I ho va fer sense Víctor Valdés, assegut a la banqueta per decisió del tècnic empordanès. En aquest últim tram de temporada, sense la pressió i recuperat del sotrac del Bayern, el conjunt de Tito Vilanova ha retrobat la versió coneguda dels últims anys. L'exemple, el primer gol. El davanter -sempre fals- Cesc Fàbregas desapareix, mentre arriben les diagonals dels dos extrems. Precís i excels, Iniesta coordina la passada amb el desmarcatge de Pedro i el canari cedeix el gol a David Villa. Tres tocs de tres jugadors diferents van servir per superar Caballero i establir el camí del rècord.

Abans del minut 15 el Barça va marcar el segon i el tercer. El 2 a 0 va ser un eslàlom de Cesc Fàbregas, amb paret inclosa amb Iniesta, per superar Caballero des de la frontal. Dos minuts més tard era Montoya qui aprofitava un rebuig d'un córner per empalar un fort xut i sorprendre el porter andalús.

El Barça va dominar els primers 45 minuts amb autoritat màxima. Recuperant el joc que l'ha fet gran d'ençà que va aterrar Guardiola a la banqueta blaugrana. Pressió avançada per ofegar el rival, joc precís d'associació, aparicions a l'espai i molt talent en l'última passada. En tot el primer temps el conjunt de Tito Vilanova no va fer cap falta.

Vespre d'adéus

En el segon període les mirades es van dirigir cap a la banqueta. Amb el rècord dels 100 punts a la butxaca, els més de 65.700 espectadors que s'aplegaven al Camp Nou tenien ganes d'Éric Abidal. Abans que el francès prengués protagonisme, però, el Barça i el Màlaga van oferir grans dosis de futbol. Després d'una gran aturada de Pinto, Iniesta va col·locar la pilota allà on volia. De rosca, amb la precisió i força necessària, el manxec va fer el 4 a 0. Pocs minuts més tard Morales retallava distàncies amb una gran rematada. Tot i les múltiples ocasions per totes dues bandes, el marcador ja no es va moure.

El Barça tancava la Lliga dels 100 punts amb una golejada 4 a 1 contra el Màlaga de Manuel Pellegrini. Però, sobretot, l'equip de Tito Vilanova retrobava aquell futbol alegre que havia perdut. El Barça s'acomiadava parlant al Camp i homenatjant un dels jugadors emblemàtics d'aquesta era triomfal. Al minut 75 Éric Abidal entrava al terreny de joc i rebia una de les grans ovacions dels últims anys. També Villa va anar-se'n entre aplaudiments que sonaven a adéu. Nit d'emocions que van deixar el fred rècord dels 100 punts en un segon pla.

stats