BÀSQUET - EUROLLIGA
Misc 16/01/2020

El Barça reacciona en l’escenari més difícil (74-80)

L’equip blaugrana tanca contra el Fenerbahçe la mala ratxa de resultats

Pierre Oriola i Nikola Mirotic, jugadors del Barça, en acció durant el partit contra el Fenerbahçe Beko.

BarcelonaEl Barça va reaccionar ahir a l’escenari més difícil. L’equip blaugrana va superar el Fenerbahçe Beko (74-80) i va tancar una mala ratxa de resultats. Víctor Claver, que va anotar 17 punts, i Malcolm Delaney, que va liderar l’anotació en el tram decisiu, van ser els dos herois del conjunt culer. “Hem controlat el partit. En la recta final hem perdut massa pilotes, però ja estàvem molt cansats. El partit ha tingut molta intensitat i nosaltres hem mantingut la concentració”, va analitzar Svetislav Pesic.

La posada en escena del Barça va ser meravellosa. L’equip blaugrana va obrir el partit amb un marcador parcial de 0-11 que va desconcentrar un Fenerbahçe que va trigar més de cinc minuts en anotar la primera cistella en joc. La diferència visitant va arribar a ser de 18 punts (12-30) per a desesperació de Zeljko Obradovic. L’entrenador del conjunt turc va endurir la defensa i els àrbitres van relaxar el criteri arbitral. A més, els jugadors locals van començar a millorar els percentatges per ajustar el marcador (34-35). Els homes de Pesic ho van passar malament ja que, a més, Ante Tomic i Brandon Davies es van carregar amb tres faltes personals. Tot i això, el Barça va arribar al descans amb una renda de tres punts (39-42). La fiabilitat que va exhibir amb la pilota (una única pèrdua en 20 minuts) va ser clau.

Reacció local incompleta

La reacció del Fenerbahçe va trigar 32 minuts en completar-se, ja que el Barça va fer un tercer quart molt sòlid. Els punts de Davies i Claver, que va afegir punts a la seves virtuts habituals, van permetre a l’equip que entrena Pesic dominar el ritme de joc contra una de les millors defenses de la competició.

Quan el Fenerbahçe va capgirar el marcador (62-61), el Barça no es va deixar influir per l’ambient i va saber mantenir la flama per seguir fent bé les coses que havia dominat durant el primer tram de partit. Delaney va liderar un parcial de l’equip blaugrana que va deixar els aficionats locals amb un pam de nas. L’anotació del base de Baltimore, que va sumar quatre triples, va esmicolar la moral del rival turc, que va arribar als últims dos minuts amb un desavantatge de 10 punts (66-76).

Tot i la pressió defensiva del Fenerbahçe, el Barça va saber jugar amb personalitat uns últims segons de partit difícils i va assegurar-se una victòria que li serveix per recuperar l’autoestima. Quan més delicada era la situació, millor va jugar l’equip català.