07/03/2013

El Barça encara quatre partits sense Víctor Valdés

4 min

Barcelona.Víctor Valdés es perdrà els pròxims quatre partits de Lliga del Barça. El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol ha castigat amb aquesta sanció la targeta vermella que el porter blaugrana va veure després del partit contra el Reial Madrid per haver protestat per l'última decisió de l'àrbitre Pérez Lasa, que no va xiular un penal de Sergio Ramos sobre Adriano en l'última jugada del partit. Valdés va dirigir-se a Pérez Lasa al final del matx de manera agressiva, cridant repetidament: "Us heu cagat, no teniu vergonya!" Segons l'acta del partit, Valdés va ser expulsat per haver dit aquestes paraules "a escassos centímetres de la cara amb crits i de manera repetida". El porter va esperar l'àrbitre al túnel dels vestidors repetint aquestes expressions.

El Barça, que no va al·legar davant del Comitè de Competició abans de saber la sanció, ha decidit presentar recurs contra la resolució del Comitè per reduir la sanció. Si es mantenen els quatre partits de sanció, el porter titular del Barça es perdria els compromisos de l'equip de Tito Vilanova i Jordi Roura contra el Deportivo de la Corunya, el Rayo Vallecano, el Celta de Vigo i el Mallorca. És a dir, no és un tram del calendari excessivament complicat, ja que tots els rivals excepte el Rayo Vallecano ocupen ara mateix zona de descens a Segona Divisió. I tres dels duels es juguen al Camp Nou. L'únic desplaçament és el de Vigo, on Pinto sembla destinat a jugar davant la que va ser la seva afició.

La sanció no ha sorprès el Barça, ja que aquesta temporada situacions semblants han acabat amb sancions com la de Valdés. Aquest any el Comitè ha decidit ser més dur i aplicar l'article 94 del codi disciplinari, que afirma que "insultar, ofendre o dirigir-se en termes o actituds ofensives a l'àrbitre principal, assistents, quarts àrbitres, directius o autoritats esportives se sancionarà amb una suspensió de quatre a dotze partits si no constitueix una falta més greu". El davanter de l'Espanyol Sergio García va ser sancionat amb quatre partits aquesta temporada per haver dit "pocavergonya" a Del Cerro Grande després d'un València-Espanyol. Sergio Ramos va ser castigat amb cinc partits per haver utilitzat la mateixa paraula contra el col·legiat Miguel Ángel Ayza Gámez durant un partit de Copa del Rei contra el Celta de Vigo. Llavors, el defensa andalús va ser sancionat amb un partit per l'expulsió i amb quatre pels insults i la falta de respecte a l'àrbitre, a qui va dir "Has estat tot el dia donant pel sac".

Bañuz i Ondoa

La baixa de Valdés donarà a Pinto la possibilitat de disputar per primer cop d'ençà que juga al Barça quatre partits de Lliga de manera consecutiva. I curiosament, el primer dia, contra el Dépor, el porter suplent haurà de ser Masip, ja que el porter titular del filial, Oier Olazábal, també va ser expulsat aquest cap de setmana al camp del Las Palmas. El porter navarrès, que ja ha debutat amb el primer equip tant en Lliga com en Copa del Rei, ha rebut una sanció d'un partit. Aquestes dues baixes provoquen un petit problema per al tècnic del filial, Eusebio Sacristán, que haurà de convocar contra el Còrdova el porter del juvenil A, el camerunès de 17 anys Joseph Fabrice Ondoa, un noi que va arribar a La Masia provinent dels equips de la Fundació Eto'o. El titular, però, serà Miguel Bañuz, el porter fitxat de l'Elx ara fa una temporada, que aquest any ja s'ha incorporat a la disciplina del filial com a tercer equip al darrere d'Oier i Masip.

Possible sanció a Piqué

Els problemes per al Barça, però, també poden afectar la defensa, ja que el Comitè Tècnic d'Àrbitres ha decidit denunciar Gerard Piqué davant el Comitè de Competició per les seves declaracions contra Pérez Lasa al final del partit i també pel gest que va fer el defensa del Barça sobre la gespa del Bernabéu de portar les mans emmanillades. El defensa barceloní, durant les escenes que es van produir sobre la gespa del Bernabéu, es va acostar a Pérez Lasa i després de recriminar-li la decisió de no xiular el penal va alçar els braços creuant les mans fent aquest símbol, que va ser recollit per les imatges de televisió. Ara bé, l'acta del partit no diu res sobre el defensa central del Barça.

Aquesta decisió l'ha pres el Comitè Tècnic d'Àrbitres després d'analitzar els fets amb el seu departament jurídic. Al Comitè tampoc han agradat les declaracions a la zona mixta de l'estadi del Madrid, quan va afirmar: "Ja sabem com va això. Davant el Madrid, si vas igualat, pot passar alguna cosa que, casualment, no és al nostre favor... si entra en joc l'àrbitre, ho tenim malament. M'agradaria pensar que no ha vist el penal. Només espero que quan torni a xiular-nos Pérez Lasa ens demani perdó".

El precedent de l'Sporting

El Comitè obrirà un expedient extraordinari nomenant un jutge instructor que recopilarà la informació necessària de les dues parts, començant per les explicacions del mateix jugador. Els casos anteriors de Wakaso, Diop i Juanlu van acabar amb una multa de 1.500 euros per a cada jugador. Ara, aquesta és la segona vegada que Piqué veu com el Comitè Tècnic d'Àrbitres decideix denunciar-lo davant el Comitè de Competició actuant d'ofici per unes declaracions. El primer cop va ser la temporada anterior després d'un Barça-Sporting, quan Piqué va afirmar després de ser expulsat: "S'ha vist per televisió, ho ha vist tothom, que no he fet ni falta. És una expulsió premeditada". Llavors però, Piqué no va ser sancionat.

stats