BARÇA
Esports 31/03/2011

En dos dies, el Barça prepararà l'inici d'un abril de bogeria

S'ha parlat molt del frenètic mes d'abril del Barça. I l'abril comença demà. El primer compromís serà dissabte, al Madrigal, i Guardiola només tindrà dos dies per preparar el partit amb tots els jugadors.

Nuria García
2 min
Els jugadors internacionals del Barça -excepte els argentins- van tornar ahir a la feina amb els companys.

Barcelona.El mes d'abril que li espera al Barça és d'allò més atapeït. Els blaugranes, però, només tindran dos dies tots junts per començar a preparar el primer partit d'un abril que, com diu el tòpic, no serà apte per a cardíacs, amb dos Barça-Madrid entremig i consecutius, un dels quals és la final de la Copa del Rei. A causa dels compromisos que els internacionals han tingut amb les seves seleccions, el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, no podrà comptar fins avui amb tota la plantilla. Ahir van exercitar-se per primer cop des de fa més d'una setmana els internacionals. Tots menys els argentins. Leo Messi, Gaby Milito i Javier Mascherano arribaran avui i, en principi, s'incorporaran a la sessió prevista per aquest matí a la Ciutat Esportiva. Guardiola, doncs, només tindrà avui i demà per preparar el partit que dissabte enfrontarà els blaugranes al Vila-real al Madrigal. Serà el primer partit de l'abril, d'un llarg mes d'abril. Un abril d'autèntica bogeria.

Pendents de Messi

Xavi i Puyol són les úniques baixes segures per al partit contra el Vila-real. El primer està sancionat, mentre que el defensa segueix recuperant-se de les seves molèsties fent feina al gimnàs i encara no ha rebut l'alta mèdica. Això sí, hi haurà quatre dubtes: Pedro, Maxwell, Bojan i Messi, que arrosseguen molèsties. L'argentí arribarà avui a Barcelona i els metges del Barça valoraran el seu estat -té una contractura a l'adductor dret- abans de decidir si pot participar en el partit de dissabte, mentre que també controlen l'estat de Bojan, que va tornar del partit de la selecció sub-21 amb un esquinç de turmell. Menys Puyol, la resta sí que estaran a punt per al partit que el següent dissabte jugaran els blaugranes al Camp Nou contra l'Almeria (20 hores).

La demanda a la Cope, en espera

El Barça segueix treballant per presentar la demanda contra la Cope, després que l'emissora hagués acusat el club blaugrana de dopatge. "Encara no està posada, estem pendents de determinar la quantia del plet. Reclamem una indemnització pels danys i perjudicis patits. Cal determinar el valor del dret a l'honor del Barça, dels seus jugadors, metges...", va dir el portaveu de la junta directiva del club blaugrana, Toni Freixa, que va explicar que l'entitat havia encarregat aquesta tasca a un expert extern.

Freixa també va explicar que aquest divendres es posa en marxa el carnet de compromís, la quarta via per poder arribar a ser soci del club. Els aficionats que vulguin ser socis i que no siguin familiars de primer o segon grau d'un soci, siguin menors de 15 anys o hagin estat amb anterioritat socis un mínim de dos anys, hauran de mantenir el compromís amb el club durant tres anys. "Passat aquest temps, el club es compromet a donar-lo d'alta com a soci", va anunciar Freixa.

Per últim, el portaveu de la junta directiva va explicar la distribució de les entrades de la final de la Copa del Rei que es disputarà a València, que el club blaugrana es reserva per a compromisos -prop d'unes 3.000.

stats