PRETEMPORADA
Esports 27/07/2011

El Barça tanca el curs perdent 9,3 milions, la meitat del previst

El Barça va fer públic ahir el balanç econòmic de la darrera temporada. Les pèrdues han estat menys de la meitat de les previstes i el deute net s'ha reduït un 15,5%, fins als 363,7 milions d'euros.

Marcel Sanromà
2 min
El vicepresident econòmic, Javier Faus, durant una roda de premsa  a l'estadi aquesta temporada.

Barcelona.La junta directiva del Barça va aprovar ahir el balanç de l'exercici econòmic de la temporada 2010/11 amb un resultat de 9,3 milions d'euros de pèrdues. Tot i això, la valoració feta per la directiva és positiva, ja que el pressupost que va aprovar la darrera assemblea de compromissaris calculava perdre 21,4 milions. Aquesta rebaixa és positiva per al club i per a la directiva, que haurà d'avalar menys diners.

El vicepresident econòmic del club, Javier Faus, no va voler celebrar aquest balanç i, tot i que va assegurar que està "raonablement satisfet", va afegir: "No estem satisfets del tot, perquè el Barça sempre ha de guanyar diners". També va anunciar: "Esperem començar a obtenir beneficis el curs vinent".

Un altre capítol destacat és la reducció que el club ha aconseguit sobre el deute net que arrossega el Barça, que ha passat de 430,6 milions d'euros a 363,7. Això suposa una reducció del 15,5%.

Les xifres, desglossades

El fet que les pèrdues hagin estat molt menors a les pressupostades respon a un increment dels ingressos per sobre del que han patit les despeses.

S'han ingressat 476,5 milions, 53,2 per sobre del que estava previst. Aquest augment respon principalment a la quantitat que el club ha rebut de la UEFA per haver guanyat la Lliga de Campions, al patrocini de Fundació Qatar i a la major venta d'entrades al Camp Nou. A més, cal comptar un ingrés de 3,1 milions per l'impost de societats.

Les despeses queden xifrades en 485,8 milions d'euros. L'increment sobre el pressupostat ha estat de 44,5 milions, que responen, principalment, al que s'ha pagat als jugadors com a primes pels títols aconseguits. A més, hi ha 13,2 milions de despeses financeres.

També es compten 44,2 milions de pèrdues per les baixes d'Ibrahimovic, Txigrinski i Cáceres, que és la quantitat pendent d'amortitzar dels seus fitxatges quan se'ls va traspassar. A més, també es compta la rebaixa en 1,7 milions que el club ha fet del valor d'Henrique.

Si ho comparem amb l'exercici 2009/10, els ingressos han crescut un 14% i les despeses, un 10,4%. La junta destaca que és el primer cop que els ingressos creixen per sobre de les despeses, fet que apropa l'objectiu de generar beneficis a partir de la temporada vinent.

stats