BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 18/05/2012

El Barça ni sua contra l'Alacant

àlex Gozalbo
2 min
Víctor Sada allunya la pilota de Nacho Ordín en una transició del Barça Regal.

BARCELONAEl Lucentum Alacant ha aconseguit duros a quatre pessetes. L'equip tancarà la temporada havent disputat la Copa del Rei i els play-off per al títol, en què mai ha superat els quarts de final. Èxit total per a un equip que, tal com va demostrar ahir, no pot competir amb el Barça Regal per fingir un partit igualat.

L'equip alacantí ha sobreviscut amb una dignitat envejable a greus problemes econòmics, a la venda del seu millor jugador (Kyle Singler) i a molts altres contratemps, però ahir va evidenciar que ja no pot més. El Lucentum tan sols va presentar-se amb nou jugadors útils, dels quals Txus Vidorreta només en va utilitzar vuit. Les lesions de Tyrone Ellis, Andy Rautins i Benjamin Dewar i la mort del pare de Pedro Llompart van deixar venut l'equip al Palau Blaugrana, on Nacho Ordín, un base fitxat fa uns dies per un salari testimonial, va actuar de base titular.

Poc rival per a un Barça Regal amb ganes d'evitar-se qualsevol sorpresa i, sobretot, de plànyer les penes amb uns aficionats decebuts per l'eliminació de l'equip a la final four d'Istanbul. Xavi Pascual va gestionar el partit amb seny, donant descans a Joan Carles Navarro i escurçant els minuts de cada rotació per mantenir tothom concentrat i evitar esforços innecessaris.

Alguna de les sessions de treball que Xavi Pascual ha programat aquesta temporada han tingut més intensitat que el partit d'ahir. Sense un rival amb cara i ulls al davant, l'equip blaugrana va patir per mantenir la concentració i va fallar molts més tirs dels que normalment erra. Al descans la xifra era esgarrifosa i el Barça Regal, que ja tenia una renda de 15 punts gràcies a vuit triples, tan sols havia anotat tres tirs de dos punts.

La mateixa poca pressa que alguns aficionats van tenir per tornar del bar als seus seients després del descans, la van tenir les defenses dels dos equips, que a l'inici del tercer quart van permetre un intercanvi de cistelles que, com a mínim, va fer més distret aquest tram de partit en què la renda es va mantenir estable.

La diferència entre els dos equips va pujar per sobre dels 20 punts en un últim quart en què si el Barça Regal ho hagués necessitat hauria sobrepassat els 40. Massa càstig per a un Lucentum honest i lluitador, però desfet per les circumstàncies.

Si dos i dos segueixen sent quatre, la sèrie de quarts de final quedarà resolta diumenge a Alacant i ja no tornarà al Palau Blaugrana, on ahir tan sols 3.886 espectadors van animar el Barça Regal.

stats