BARÇA

El Barça ingressa 42 milions per Paulinho, 8 menys del previst

El brasiler va ser cedit al Guangzhou amb el compromís que el club xinès en pagaria 50 milions

El Barça va rebre aquesta setmana l’ingrés pel traspàs de Paulinho al Guangzhou Evergrande xinès, però la quantitat és inferior a la que havia assegurat el club que rebria quan es va tancar l’operació. Segons avançava La Vanguardia, l’entitat blaugrana va ingressar el dimecres 2 de gener un total de 42 milions d’euros, 8 menys del previst inicialment.

La informació ha provocat cert descontentament a l’entorn blaugrana, i és que a l’estiu el club havia donat a entendre -tot i que sense dir-ho de manera oficial- que l’import de la venda era de 50 milions. La justificació que es dona ara des de les oficines del Camp Nou és que els vuit milions d’euros que falten s’han de deduir de l’estalvi del salari del futbolista.

D’aquesta manera, la venda del futbolista brasiler deixa un balanç positiu de 12 milions d’euros a la tresoreria del club, el resultat dels 42 ingressats menys els 30 que quedaven pendents d’amortitzar. Paulinho havia arribat al club l’estiu del 2017, també provinent del Guangzhou Evergrande, a canvi de 40 milions d’euros i un contracte per a quatre temporades. En l’any que va ser al Camp Nou va disputar 49 partits i va anotar 9 gols.

Sisena venda de la temporada

Amb la de Paulinho, el Barça ha fet la sisena venda de la temporada, després dels traspassos de Yerry Mina (30 milions) i Lucas Digne (20) a l’Everton, d’Aleix Vidal al Sevilla (8,5), de Marlon al Sassuolo (6) i de Paco Alcácer al Borussia Dortmund (23). En total, al voltant de 130 milions d’ingressos sumant les operacions, tot i que, en l’aspecte comptable, els beneficis per la venda de jugadors seran inferiors al total ingressat, ja que s’han de descomptar les quantitats pendents d’amortitzar.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF