Esports 30/04/2011

El Barça pot tenir el seu primer 'match ball' contra l'Espanyol

N.a. / O.m.
2 min
Els jugadors del Barça esperen guanyar la Lliga al llarg de les properes jornades.

Barcelona.Amb vuit punts d'avantatge quan falten quinze punts per disputar-se, ja hi ha qui imagina les primeres càbales sobre en quina jornada el Barça podria convertir-se en campió de la Lliga BBVA per tercer any consecutiu. En aquest calendari hipotètic hi ha una data especialment llaminera per als culers: el 8 de maig, dia en què el Barça rebrà la visita de l'Espanyol al Camp Nou en el partit corresponent a la jornada 35 del campionat. D'aquesta cita en pot sortir ja coronat si és capaç de guanyar avui la Reial Societat i venç els blanc-i-blaus a l'estadi, sempre que el Madrid punxi contra el Saragossa al Bernabéu i contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán el cap de setmana que ve.

Si es té en compte la trajectòria de Barça i Madrid a la Lliga, plagada de victòries i amb ensopegades molt puntuals -tant és així que els blaugranes tan sols han concedit una derrota, contra l'Hèrcules al Camp Nou, en tot el campionat-, el més probable és que arribin a la jornada 36 amb la diferència que els separa actualment, vuit punts. Si el Barça aconsegueix mantenir-la després de jugar el seu partit contra el Llevant al Ciutat de València, serà campió. Faci el que faci el Madrid a casa contra el Getafe. Si es dóna aquesta situació, el Barça disposaria de les últimes dues jornades de Lliga per superar el seu propi rècord de punts, un total de 99, aconseguits l'any passat. En el millor dels casos, n'aconseguiria 103. Una barbaritat.

Posats en una situació més dramàtica, perquè el Barça perdés el títol s'haurien de trobar dues situacions: que el Madrid ho guanyés tot i que els blaugranes cedissin tres derrotes. El goal average, però, està en possessió del Barça.

stats