Bàsquet
Esports 06/12/2013

El Barça es treu l'espina i guanya a casa del Nanterre (78-82)

Els blaugrana han aconseguit una victòria suada davant un rival que ha lluitat fins el final

Marta Campderrós
Lighty, defensat per Abrines i Dorsey

BarcelonaAssegurat el Top 16 la setmana passada davant el Fenerbahçe Ülker (94-81), el FC Barcelona ha superat aquest divendres al modest Nanterre a domicili (78-82). Amb aquesta victòria, els blaugrana salden el deute pendent amb els francesos després de ser derrotats sorprenentment al Palau (67-71).

També, la millor notícia ha estat la reaparició sobre la pista d'Erazem Lorbek, gairebé sis mesos després que l'operessin del genoll dret. El pivot eslovè ha jugat només tres minuts i ha anotat 4 punts.

Els de Xavi Pascual han començat el partit a mig gas, però a poc a poc han pres el control i han anat de menys a més. La manca de rebot defensiu ha passat factura a l'equip català, que ha vist com els francesos aconseguien equilibrar el marcador sense presentar gaire joc. La dinàmica ha afavorit els locals que s'han fet grans (19-17) davant un públic entregat a l'Halle Carpentier de Paris.

Al segon quart els blaugrana, més concentrats, han reaccionat i han mostrat la seva millor cara. Un equip lluitador, amb ganes de treure's l'espina clavada del Palau i recuperar l'orgull perdut. Era l'actitut que tocava. Així, un parcial de 18-30 a eixamplat la diferència entre ambdós equips a 10 punts al descans (37-47).

En la represa, el Barça ha tornat a patir amb el rebot defensiu. Tot i que el Nanterre, coratjós, ha intentat reduïr la renda blaugrana, el conjunt de Xavi Pascual ha sabut aprofitar la bona entesa entre els jugadors interiors i exteriors per seguir sumant (57-66).

A l'últim quart, la falta d'encert blaugrana i la intensitat defensiva dels francesos han fet trontollar el marcador en els instants finals de partit. Finalment, el Barça, molt nerviós, i després que els locals fallessin una jugada d'atac, ha consumat la seva revenja guanyant a casa del Nanterre i consolida la segona plaça al seu grup d'Eurolliga.

Navarro (15p), Lampe (14p) i Abrines (13p) han estat els màxims anotadors del FC Barcelona. Per part del Nanterre, Lighty (18p), Traore (14p) i Daniels (13p).