HANDBOL: LLIGA DE CAMPIONS
Esports 25/04/2011

El Barça se la jugarà a Kiel amb només dos gols de renda

David R. Jover
El manacorí Rafael Nadal mossega el seu sisè Godó consecutiu després de vèncer (6-2, 6-4) en una final sense gaire història el valencià David Ferrer.

Barcelona.Assolir la final a quatre de Colònia és complicat. Caldrà retornar a l'èpica de les grans temporades del dream team , en què tot era possible. Ahir, tot i guanyar per dos gols el THW Kiel (27-25), el Barça Borges va demostrar que segueix sent un gran equip, però poc consistent mentalment en els moments importants. En lloc de poder viatjar a Alemanya amb una renda de quatre gols hi haurà d'anar amb una de només dos gols per culpa d'un últim minut fatídic, en què l'extrem Dominik Klein va acabar d'esguerrar la remuntada blaugrana en el segon temps. La gran feina feta en els últims minuts del primer temps i l'inici del segon -es va passar de l'11-14 al 18-16 en deu minuts- se'n va anar en orris.

Per tant, ara el Barça Borges haurà d'anar a Kiel a buscar la victòria diumenge vinent si no vol sortir escaldat de l'Sparkassen-Arena de Kiel i veure's fora de la final a quatre.

El partit d'ahir, però, va ser una bona mostra del millor handbol que es pot veure al vell continent, amb dos equips farcits d'estrelles i on els nervis també van ser protagonistes, sobretot en un dels pilars del Barça, Juanín García, que des del primer minut va perdre la batalla mental amb Thierry Omeyer.

L'extraordinari extrem lleonès va veure's superat després d'errar dues situacions de contraatac consecutives i va perdre la confiança en si mateix massa aviat. Caldria mirar l'hemeroteca per veure més de tres errors seguits de Juanín davant de porteria. Aquest fet va fer créixer un Omeyer que va estar molt més encertat en els primers trenta minuts que a la segona part, en què Rutenka i Nagy li van fer la guitza amb llançaments impossibles. Tot i així el francès va aturar tretze llançaments.

Saric dóna aire

Però el problema més gran del Barça Borges a la primera part d'ahir va ser la porteria. Durant els primers vint minuts Saric només va poder aturar dos llançaments i el seu substitut, Sjöstrand, tampoc va estar gaire encertat. Però tot això va canviar en el segon temps quan el porter bosnià va fer un recital que bé pot valer una plaça per repetir la final a quatre.

Va aturar onze pilotes, la majoria en els primers vuit minuts de la represa, en què el Kiel no va poder anotar cap gol, i aleshores va ser quan el Barça Borges va posar la directa i va assolir el primer gran avantatge de dos gols, 17-15, gràcies a un Rutenka molt motivat. Tot i així el millor moment al Palau es va viure amb el 27-23 anotat per Noddesbo, tot i que un mal últim minut va deixar la renda blaugrana en només dos gols.

Si Juanín està bé a Kiel, el Barça pot somiar a ser a Colònia.