LA LLIGA
Esports 28/02/2012

El Barça ja n'està tip

Al Barça estan tips dels arbitratges que rep el Madrid perquè estan condicionant la Lliga. Guardiola es va mossegar la llengua i els jugadors també, però la directiva sí que va queixar-se públicament.

Albert Solé
2 min
"NO GUANYAREM LA LLIGA"  Les paraules de Guardiola al camp de l'Atlètic de Madrid sobre el fet que la Lliga està perduda  es poden interpretar de diverses maneres.

BARCELONA.Els jugadors del Barça van veure junts el partit del Madrid a Vallecas a l'hotel de concentració. Tot i que començava a les quatre de la tarda i era l'hora de la migdiada, van canviar els hàbits per veure el partit del seu màxim rival. Els futbolistes blaugranes es van indignar junts veient com Fernández Borbalán s'estalviava la segona groga a Sergio Ramos -o la vermella directa- per un cop de colze a Diego Costa dins de l'àrea i tampoc xiulava el penal. Es van sulfurar quan Pepe va trepitjar el peu intencionadament a Piti i no va veure targeta -després en va veure una altra que hauria hagut de ser la segona-. I van apagar el televisor quan l'àrbitre sí que va expulsar amb vermella directa Michu a punt d'acabar el partit per una jugada que ni tan sols era falta. L'empipament de la plantilla encara se'ls veia a la cara un cop acabat el partit del Vicente Calderón, malgrat l'alegria per la victòria, tot i que cap jugador en va voler parlar.

Pep Guardiola va veure el partit del Madrid amb el seu equip tècnic també a l'hotel, i es va mossegar els punys tant o més que els seus jugadors. El de Santpedor va sortir a la sala de premsa del Vicente Calderón feliç per la victòria del seu equip però amb un mal cos interior que va intentar dissimular davant la premsa, i es va mossegar la llengua en molts moments. La seva frase "aquesta Lliga no la guanyarem" -repetida més d'un cop-, però, admet més d'una interpretació, ja que Javier Mascherano assegurava al final del partit que el tècnic no els havia transmès aquest missatge al vestidor. Per tant, ¿Guardiola va dir realment que dóna la Lliga per perduda o bé és un missatge en públic per motivar els seus jugadors o l'afició per als pròxims partits i evitar que realment la Lliga es faci molt llarga per al Barça? En realitat, gairebé tothom va entendre què volia dir el de Santpedor amb aquesta sentència. Però per si de cas, el vicepresident del Barça Carles Vilarrubí va passar pel Matí de Catalunya Ràdi o i pel Món a RAC1 per deixar-ho més clar.

Vilarrubí, l'intèrpret

Quan Manel Fuentes i Jordi Basté van preguntar a Carles Vilarrubí si Guardiola es referia als àrbitres quan va dir "la Lliga no la guanyarem", el vicepresident blaugrana va respondre: "El convenciment racional de Guardiola que no guanyarem la Lliga té a veure amb això". I tot seguit va afegir: "Guardiola ve a dir que els nostres futbolistes han de jugar amb un nivell d'excel·lència perquè a la Lliga no es donen les condicions objectives ni normals perquè guanyi el millor". És la segona vegada que des de la directiva del Barça algú alça la veu en contra dels arbitratges que estan afavorint el Madrid. El primer cop ho va fer el president, Sandro Rosell, amb aquell "de moment no pinta bé", tot i que després se'n va mig penedir. Vilarrubí, però, va ser més contundent i va acabar dient: "Passen coses que fan que sembli que no toca que el Barça guanyi la quarta Lliga consecutiva".

stats