Futbol Femení
Esports 04/05/2012

El Barça femení busca guanyar la seva primera Lliga a Bilbao (19 h)

Les blaugranes poden fer història i proclamar-se campiones de la Primera Divisió femenina si guanyen l'Athletic aquest divendres a Lezama (19 h, Esport 3, Barça TV i Marca TV)

Natalia Arroyo
2 min
La blaugrana Olga, autora de l'1-0 a la primera volta, xuta davant Irene

BarcelonaAquest divendres, el Barça femení pot fer història en aconseguir la seva primera lliga. Les noies que entrena Xavi Llorens juguen a les 19 h (en directe, per Esport 3, Barça TV i Marca TV) a Bilbao contra l'Athletic, el seu principal perseguidor durant tota la temporada. A falta de quatre jornades per acabar el campionat, les blaugranes tenen sis punts de diferència sobre el conjunt basc, a qui ja van derrotar a la primera volta per un ajustat 1-0. Una nova victòria els donaria el títol. "Som a 90 minuts de poder aconseguir un títol –reconeix Joan Ramon Ramos, directiu de la secció femenina del club–. Aquest era l'objectiu a principi de temporada. Ahir ja vam felicitar les jugadores perquè, passi el que passi, ja és un èxit, el que hem aconseguit aquest any".

A la plantilla, la prudència és màxima. El títol és a tocar, però encara s'ha de rematar. "Només hem cedit un empat i una derrota en tot l'any. Es fa difícil pensar que puguem perdre dos partits en els propers quatre", diu, amb to tranquil, Ramos, que respecta el duel a Lezama –un camp sempre difícil– i la visita de l'Espanyol a Sant Joan Despí la setmana que ve.

Prudències al marge, però, el Barça somia a alçar un títol que no ha aconseguit en els més de 40 anys d'història viscuts –malgrat que fins els anys 80 no es competeix de forma regular– i que ha desitjat des que, l'any 1971, debutés en un amistós nadalenc contra la UE Centelles al Camp Nou.

Després de molts anys vivint a l'ombra de l'Espanyol, ara la secció viu una etapa daurada. A l'estiu van sumar el seu gran primer títol, amb la consecució de la Copa de la Reina, i ara són a les portes de la Primera Divisió femenina i, de retruc, de jugar la Champions l'any que ve. "Encara no hi volem pensar", avisa el directiu, que encapçalarà l'expedició que viatja al matí a Bilbao, on farà nit –de celebració?

stats