COPA CATALUNYA ABSOLUTA FEMENINA
Esports 22/08/2019

El Barça no dona cap opció al Seagull (5-1)

Les jugadores de Lluís Cortés guanyen clarament i s’enfrontaran a l’Espanyol en la final de dissabte

Jordi Bofill

PalamósEl Barça acompanyarà l’Espanyol en la gran final de la Copa Catalunya absoluta femenina després de golejar un Seagull al qual ha superat àmpliament (5-1). Les blaugranes, molt superiors durant els noranta minuts, ja han arribat al descans amb tres gols d’avantatge, gràcies al doblet d’Alexia Putellas i els gols d’Aitana Bonmatí i Marta Torrejón. La rèplica ha sigut obra d’Esther Solà. A la segona part, Oshoala ha arrodonit la festa.

El ritme inicial de les jugadores de Lluís Cortés ha esclafat les badalonines, sense capacitat per aguantar la tempesta. Ballant al ritme imposat per Aitana Bonmatí, el Barça ha fet gairebé el que ha volgut. I quan li ha tocat defensar-se dels pocs contraatacs que ha rebut, la jerarquia de Hamraoui ha sigut suficient. En poc més de vint minuts, el marcador ja registrava un contundent 3-0: Alexia, a centrada de Mariona; Aitana, després d’una assistència d’Andrea Falcón; i Marta Torrejón, aprofitant-se d’un rebuig, han tancat la porta a la incertesa en un tancar i obrir d’ulls.

Lluny de conformar-se, la inèrcia ha conduït el partit cap a un monòleg a què el Seagull no ha pogut respondre. Jordi Ferrón, en el seu últim partit a la banqueta, ha fet un doble canvi intentant no fer més gran la ferida, però ha arribat el quart perquè Putellas s’ha tret de la màniga un xut sec des de vint-i-cinc metres impossible d’aturar. L’esforç de les gavines, com a mínim, ha tingut premi, i una gran jugada col·lectiva ha permès a Esther Solà reduir la distància.

Amb el partit decidit, Cortés ha sacsejat la banqueta, fent entrar –entre d’altres– Claudia Pina i Caroline Graham, que ha deixat bons detalls. L’equip ha abaixat una mica el ritme, però ha fet prou per seguir controlant un partit en què Mariona Caldentey ha tret de polleguera les badalonines amb els seus regats endimoniats. A l’altre costat del camp, Irina ha intentat sorprendre –amb una vaselina llunyana– Gemma Font, a qui no ha agafat desprevinguda. Qui ha marcat, però, ha sigut Oshoala, després d’un eslàlom inacabable. No hi ha hagut cap opció a la sorpresa i el Barça lluitarà per aixecar el seu sisè títol de manera consecutiva.