Esports 02/05/2011

El Barça es doctora a Kiel i serà a la final a quatre

David R. Jover
Marco Oneto rematant tot i l'oposició del local Christian Zeitz.

El Barça Borges es va convertir ahir en el quart equip classificat per a la final four de Colònia que es disputarà els dies 28 i 29 de maig.

Arribar-hi per segon any consecutiu té molt de mèrit, però la manera d'aconseguir-ho en té encara més. Ahir, contra tots els pronòstics, el Barça va donar una lliçó d'handbol a l'actual campió, el Kiel, i ho va fer a casa seva, a l'Sparkassen Arena. Però aquest any no és el primer cop que ho ha fet. Dels quatre cops que alemanys i catalans s'han enfrontat, en tres ocasions han aconseguit la victòria els de Pascual i en una el partit va acabar en taules. Ahir, el Barça va fer una exhibició en totes les línies. Saric, que es va fer un fart d'aturar pilotes, i la defensa, que comandada per Jernemyr va fer rectificar molts tirs, van ser la clau del triomf, sense treure mèrit a la feina de Noddesbo al pivot ni a la dels extrems: Juanín, Ugalde, Víctor Tomas i Rocas van fer un recital.

Tot es va forjar en els primers minuts, en una sortida sense por, traient-se tota la pressió que implicava jugar-se una plaça per a la final a quatre a Colònia. Durant els primers deu minuts el Barça es va exhibir, va jugar relaxat i això li va permetre mostrar a Europa que és un dels màxims aspirants a guanyar la Champions.

El primer avís que la cosa anava de debò el va donar Noddesbo, que va aprofitar les passades d'Entrerríos i Nagy per foradar la xarxa de la porteria d'Omeyer cinc cops i deixar un 7-11 al marcador, cosa que va posar por al cos al Kiel. Quedava molt de partit, però les dinàmiques a l'handbol marquen la diferència i això va ser la millor arma d'un Barça que en cap moment va abaixar el llistó de la fermesa defensiva, la velocitat en atac i el dinamisme a l'hora de moure la pilota. Al descans, tot i haver anat guanyat de sis, el marcador reflectia el que s'estava veient a la pista, un 15-19 per als de Pascual.

Desconegut Omeyer

A la represa el Barça va començar encara més fort que a l'inici del partit. Amb un parcial de 0-4 va trencar i liquidar el matx i va ampliar l'avantatge a vuit gols (15-23). Quedaven molts minuts, però el Kiel no estava centrat en el partit. Thierry Omeyer, que va estar molt desencertat, va ser substituït per Palicka.

El seu substitut va tenir quatre minuts màgics, en què va aturar cinc dels sis llançaments que va rebre, però tot va quedar en un miratge. Rutenka va agafar les regnes de l'equip i juntament amb Víctor Tomas va aconseguir de nou vuit gols d'avantatge (24-32) quan només restaven deu minuts. En els instants finals el Barça es va relaxar (33-36), ja celebrava la classificació a la pista del campió.

L'objectiu de ser entre els quatre millors ja s'ha aconseguit, ara, a Colònia, el Barça vol demostrar que pot tornar a ser gran a Europa.