Barça
Esports 04/08/2013

El Barça demana els seus desitjos al Mur de les Lamentacions de Jerusalem

La visita al que és el lloc més sagrat per al judaisme ha començat a mig matí amb considerables mesures de seguretat

Efe
3 min
Leo Messi introdueix el paper amb el seu desig al Mur de les Lamentacions

JerusalemEls jugadors i directius del Barça, en la seva segona i última jornada d'una gira per l'Orient Mitjà per acostar israelians i palestins, han visitat aquest diumenge el Mur de les Lamentacions, on gairebé sense excepció han complert el ritual d'introduir peticions i desitjos a les seves esquerdes.

"No diré el que he escrit, si no, no es complirà", ha respost amb humor el president del club blaugrana, Sandro Rosell, en ser consultat per EFE sobre si la Lliga de Campions era una de les seves peticions.

L'un darrere l'altre, en grups de dos a tres, els jugadors han escrit els seus desitjos en paperets i els han anat introduint a les escletxes entre les grans pedres; alguns, com Mascherano i Alexis, amb gairebé mig braç dins d'una gran esquerda per ficar-los tan profund com fos possible.

La visita al que és el lloc més sagrat per al judaisme ha començat a mig matí amb considerables mesures de seguretat, destinades, sobretot, a impedir una allau d'aficionats sobre les estrelles del Barça, l'equip que compta amb més seguidors entre israelians i palestins.

Amb el cap cobert amb una quipà (solideu jueu) blanca, com prescriu la tradició del lloc, la delegació blaugrana ha estat rebuda pel rabí del Mur de les Lamentacions, Shmuel Rabinovich, que ha confessat als mitjans que "fins avui no sabia res ni de l'equip ni de les seves estrelles".

"Però només se'm pot donar la culpa a mi i a l'estil de vida que porto", ha reconegut sobre l'aïllament en el qual solen viure els ultraortodoxos jueus.

Una multitud de curiosos, entre ells no pocs ortodoxos, han corejat els noms dels jugadors més famosos, amb especial força el de Messi, que anava escortat en tot moment per dos agents de seguretat.

Abans de fer-se la foto de família amb el mur al darrere, el ministre de Turisme, Uzi Landau, ha lliurat a Rosell un certificat d'"ambaixador de bona voluntat d'Israel", mentre que l'alcalde de la ciutat, Nir Barkat, s'ha congratulat del fet que un equip com el Barça passés "pel que és el lloc més important del poble jueu" i ha elogiat aquesta mostra de respecte.

Al cap d'una hora, la delegació ha participat en un acte a la residència oficial del president israelià, Shimon Peres, on s'ha signat una "declaració per la tolerància" que formarà part del programa educatiu a totes les escoles israelianes a partir del curs lectiu que ve.

Amb el lema "L'altre sóc jo", la campanya ha estat llançada en coincidència amb la visita del Barça, que intenta fomentar amb ella els valors de pau i convivència a la zona. "La nostra contribució és una gota d'aigua en un oceà, però farem el que puguem perquè la pau sigui una realitat", ha assegurat Rosell en un breu discurs davant Peres, el primer ministre Benjamín Netanyahu i els ministres d'Educació, Cultura i Esport i Turisme.

I, igual com va fer dissabte durant la seva visita al territori palestí, Rosell ha reiterat la seva alegria pel fet que l'arribada del seu equip hagi estat precedida per la reactivació fa uns dies de les negociacions de pau. "Palestina i Israel tenen en comú el Barça", ha afirmat, i ha desitjat que les converses "acabin de la millor manera".

El Barça s'ha desplaçat a primera hora de la tarda a Tel Aviv per a un partit amb un grup de nens malalts de càncer i, més tard, celebrarà un entrenament ('clinic') amb menors a l'estadi Bloomfield de la ciutat, l'últim acte del seu tour de la pau.

stats