Esports 12/11/2012

El Barça deixa molt tocat el Manresa

David R. Jover
Nate Jawai cada cop es mostra més actiu en defensa.

BARCELONASet derrotes en set partits. Ahir el Barça va escombrar de la pista els manresans per un clar 89-47 i va decidir el matx al descans. De moment els resultats no acompanyen un Assignia Manresa que ara ja és el cuer en solitari de la categoria després del triomf del CB Canàries a la pista del Cajasol d'Aíto.

La situació no és agradable i treballar amb la pressió de sumar un triomf com més aviat millor pot pesar molt. Per acabar-ho d'adobar, el Reial Madrid, líder a la Lliga Endesa, visita el Nou Congost en la pròxima jornada. Els mals no vénen sols. I és que a la baixa per lesió de Javi Rodríguez, que hauria de ser el segon pal de paller de l'equip, s'hi suma que el pivot Josh Asselin no està mostrant la mateixa actitud que la temporada passada. Ningú dubta que vol guanyar amb els seus, però la impressió que fa és que no està motivat. Si les dues peces més importants del teu equip no funcionen, estàs perdut. Sobretot si has canviat més de mig equip i tens un dels pressupostos més baixos de la Lliga.

Ahir al Palau Blaugrana el Barça no va tenir dubtes. Els de Xavi Pascual van ser una piconadora i en tres minuts i mig ja van plantar un 14-2 al marcador que va obligar Jaume Ponsarnau a demanar temps mort. Però no va canviar res, el guió del partit ja estava escrit i el primer quart va acabar amb 27-9 al marcador. El segon període va seguir la mateixa tònica i l'Assignia, desdibuixat i sense poder jugar de tu a tu al Barça, va anar rebent punts. Si la defensa i l'agressivitat no funcionen en partits així, estàs mort.

Control total

El 54-18 amb què es va arribar al descans ja va deixar el partit decidit. La defensa, el domini de l'escenari de Marcelinho Huertas i Ante Tomic, la circulació de la pilota, el domini del rebot i un gran encert en el llançament (64% en el primer temps) van deixar clar que ahir sobre el nou parquet del Palau només hi va jugar un equip.

Després de ser alliçonats al descans, els jugadors de l'Assignia Manresa van començar a defensar amb les cames i deixant menys espais lliures per als llançaments, i van aguantar la cara al partit sense deixar que els de Pascual fessin més sang. Tot i així, el màxim avantatge del partit (64-22) es va firmar al minut 26 de partit. Arco i Hanga, els únics que van poder sortir un pèl satisfets de Barcelona, van impedir que els blaugranes fessin més sang i que la diferència final se situés en els 42 punts de diferència que van suposar una de les derrotes més dures de la història del Manresa.

El Barça Regal va créixer a Moscou i ahir ho va confirmar. L'Assignia, en canvi, té molta feina a fer. El 0-7 no és bon presagi per a la temporada, i tan sols la grapa, el cor i el no deixar de creure-hi poden revertir la situació.