Esports 12/12/2011

El Barça no falla contra l'Unicaja i ja és líder en solitari (72-62)

David R. Jover
El Barça no falla contra l'Unicaja  i ja és líder en solitari (72-62)

Dijous, contra l'Unics Kazan, Chuck Eidson i Boniface Ndong no van jugar un bon partit. Per sort, el ritme vertiginós de la competició, amb dos partits per setmana, sempre dóna segones oportunitats. Ahir l'aler americà va fer 19 punts i va igualar la seva millor marca com a jugador blaugrana. I el senegalès Boni Ndong va ser l'autèntic dominador de la zona amb 14 punts i 9 rebots -sis d'ells en atac.

L'Unicaja no va ser un caramel per als catalans, a qui va costar més del previst entrar en el partit. I és que en el primer quart van arribar a perdre de nou punts de diferència, però va ser un miratge. Quan la qualitat va sortir a la llum el conjunt malagueny es va acomiadar del partit. Dos quarts excelsos pel que fa a atac i defensa van brindar al Barça Regal divuit punts d'avantatge després dels primers trenta minuts (66-48). Aquest avantatge va fer que els blaugranes es relaxessin, però sense posar en perill un triomf (72-62) que el deixa com a líder en solitari després de la derrota del Madrid contra l'Estudiantes.

El del Barça Regal va ser l'únic triomf català de la jornada. I és que tant el Fiatc Joventut com l'Assignia Manresa van caure a casa. La Penya va veure's superada clarament pel Lagun Aro de Sant Sebastià (70-93), que fins ahir tan sols havia guanyat dos partits. Els triples de Jimmy Baron i el gran partit d'Andy Panko van ser massa per als locals, desfets en l'últim quart.

El Manresa, per la seva banda, també va perdre a al Nou Congost. Ho va fer contra el Lucentum Alacant, que va tenir en Kaloyan Ivanov el seu millor home amb 19 punts i 15 rebots per una valoració de 42 punts.