Apunts blaugranes
Esports 26/07/2011

El Barça comença la gira

2 min

El Barça vola aquest matí cap a la capital bàvara per jugar l'Audi Cup. Tot i ser amistós, el torneig es proposa ajuntar els millors clubs del món i es juga des del 2009 amb un format de semifinals i final. Els blaugranes jugaran avui a la tarda les semifinals contra l'Internacional de Porto Alegre, botxí dels culers a la final del Mundial de Clubs del 2006. La final es jugarà demà, i si el Barça passa, jugaria contra el guanyador de la semifinal entre Bayern de Munic i Milan. Si perd, però, no es lliurarà de jugar el partit pel tercer lloc, que també es jugarà demà mateix.

Guardiola s'endú 28 jugadors a Munic: tots els que van jugar contra el Hajduk més Puyol, Piqué, Xavi i Pedro. També manté els jugadors del filial que van ser al primer amistós i hi suma el porter Jordi Masip. La llista completa dels jugadors que viatgen a Munic la formen Valdés, Pinto, Busquets, Fontàs, Maxwell, Keita, Riverola, Thiago, Cuenca, Iniesta, Jonathan Soriano, Afellay, Dos Santos, Rosell, Abidal, Balliu, Carmona, Jeffren, Pedro, Villa, Xavi, Piqué, Muniesa, Masip i Puyol, a més de Gustavo Ledes, Espinosa i Armando, que no viatjaran a la gira americana.

Directament des de Munic, el club volarà dijous cap a Washington, la capital dels Estats Units i la primera parada de la gira americana. Allà, el Barça hi jugarà un amistós contra el Manchester United el diumenge 31 a la matinada, en la reedició de la final de la Lliga de Campions. El 4 d'agost s'enfrontarà al Chivas de Guadalajara a Miami, també a la matinada i, finalment, la gira aterrarà a Dallas, on els blaugranes jugaran l'últim amistós, contra l'Amèrica de Mèxic, el 6 d'agost a la nit.

Durant la gira també hi haurà lloc per a les relacions institucionals. La Fundació FC Barcelona té previstos actes amb la Fundació Bill & Melinda Gates, amb la Fundació Pies Descalzos, de la cantant colombiana Shakira, amb l'Unicef i amb el Banco Interamericano de Desarrollo. A més, el club està pendent de la confirmació d'una recepció a la Casa Blanca per part del president nord-americà Barack Obama.

Com és habitual en les gires americanes dels grans clubs europeus de futbol, els partits es jugaran en camps que normalment acullen partits de futbol americà, perquè tenen més capacitat i són més fàcils d'adaptar que, per exemple, els de beisbol. A Washington, el Fedex Field és l'estadi on juguen els Redskins. El Sun Life Stadium és la casa dels Miami Dolphins, tot i que també hi juguen els Marlins de la lliga de beisbol. I a Dallas, el Cowboys Stadium és on juguen, precisament, els Cowboys de la NFL.

stats