18/03/2016

El Barça s’endú el clàssic més difícil d’explicar de la història

Justin Doellman, aler pivot del Barça, superant Jaycee Carroll i Felipe Reyes durant una penetració.

BarcelonaAbonat a les experiències extremes, el Barça Lassa es va endur ahir el clàssic més difícil d’explicar de la història (72-65). L’equip blaugrana va malbaratar un avantatge de 25 punts, però quan perdia per 6 punts de diferència es va recuperar i va acabar tombant el Reial Madrid en una altra nit per al record. Tomás Satoransky i Stratos Perperoglou es van multiplicar per aconseguir una victòria que va exigir un esforç titànic. El triomf local permet que el conjunt culer avanci el Reial Madrid en la classificació del Top 16 de l’Eurolliga.

El Barça va començar com un tro, però les lesions van minvar les seves forces i la concentració, el seu avantatge. Xavi Pascual va tenir les baixes de Joan Carles Navarro (elongació al bíceps femoral de la cama dreta), Àlex Abrines i Shane Lawal. A més, Pau Ribas es va donar un cop al turmell esquerre i es va perdre tota la segona meitat. Tot i això, el conjunt local es va sobreposar a un panorama dantesc i va sobreviure contra un etern rival amb ganes de fer sang en un partit no apte per a espectadors amb problemes cardíacs.

El primer quart del Reial Madrid va ser nefast. L’equip blanc va trobar bones posicions de tir, però va fallar 16 dels 18 llançaments que va intentar i tan sols va poder anotar 4 punts en 10 minuts, la seva pitjor anotació durant un període de tota la història a l’Eurolliga. Animat per un actiu Tomás Satoransky, una bona defensa i encert des de la línia de 6,75 metres, el Barça Lassa va caricaturitzar el vigent campió d’Europa i va construir-se un avantatge de 25 punts (31-6).

Juan Carlos Sánchez, director de la secció blanca, ho va veure tan malament que va abandonar la llotja durant uns minuts. La diferència, però, va arribar tan aviat que va desconcentrar el Barça Lassa i el Reial Madrid va aprofitar la destensió local per tancar el segon període amb un parcial d’11-22 que va ajustar el marcador (40-28). Quan el Madrid va endurir la seva defensa, Stratos Perperoglou va ser l’encarregat de sostenir l’anotació del Barça Lassa.

El Reial Madrid va aconseguir capgirar el marcador i obtenir una renda de sis punts (52-58). Quan més magra pintava la cosa, Tomás Satoransky va ressuscitar la moral dels culers amb un triple i una esmaixada. La resta va ser una exhibició de cor dels locals i de mala gestió dels visitants, que van fer regals tàctics incomprensibles, com ara no enviar més vegades Joey Dorsey a la línia de tirs lliures.

Piqué ho celebra amb Periscope

Els aficionats locals, 7.142 espectadors entre els quals hi havia els futbolistes Gerard Piqué (que va acabar improvisant un Periscope des del parquet), Marc Bartra, Sergi Roberto i Jordi Masip, van celebrar el triomf amb la convicció que la classificació per als quarts de final no es pot escapar.

“Hem fet els 17 millors minuts de la temporada, amb un control absolut del joc. Els jugadors han fet un esforç mental extraordinari. Han tirat de cor perquè ens enduguéssim la victòria. Hem sabut patir i aconseguir una victòria heroica”, opinava Xavi Pascual, entrenador d’un Barça Lassa que s’ha endut els últims tres clàssics. “Ha sigut un partit boig”, va reconèixer Tomás Satoransky, el gran heroi de la nit. “El Barça ens ha passat per sobre en el primer període”, va dir Pablo Laso, tècnic del Madrid.