EL PRIMER TÍTOL, BLAUGRANA
Esports 19/08/2011

El Barça no vol atiar el foc i no demanarà sancions per Mourinho

Després que ahir al matí es reunissin Bartomeu, Zubizarreta i Guardiola, el Barça ha decidit no demanar sancions per les provocacions de Mourinho i l'agressió a Tito Vilanova.

Nuria García
2 min
Piqué, que va rebre un cop de Pepe, va ser un dels jugadors més crítics amb l'actitud dels madridistes.

Barcelona.Si José Mourinho és sancionat per l'agressió a Tito Vilanova en el partit de tornada de la Supercopa d'Espanya -el portuguès li va ficar el dit a l'ull al segon de Guardiola-, no serà per culpa del Barça. Una vegada analitzada l'agressió i les provocacions del tècnic del Reial Madrid en el partit al Camp Nou, el Barça no té intenció de fer cap comunicat o denúncia respecte a això. Ahir al matí es van reunir el vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu; el secretari tècnic del futbol professional, Andoni Zubizarreta, i el tècnic, Pep Guardiola, i van prendre la decisió de mantenir el silenci. Tot i això, l'actitud desafiant de Mourinho no ha passat desapercebuda al vestidor blaugrana, i els jugadors ja han dit prou.

Després de disputar l'enèsim clàssic contra el Reial Madrid de José Mourinho, els blaugranes s'han fartat de l'actitud i les maneres de fer del tècnic del Reial Madrid. I un per un, després del partit, van esclatar. Xavi, Piqué i Alves no es van mossegar la llengua. Piqué va ser un dels jugadors més explícits. "Mourinho està destrossant el futbol espanyol", va dir el defensa blaugrana, que va afegir: "Ens acusen a nosaltres, però el culpable el tenen a Madrid". Sobre l'agressió de Mourinho a Tito Vilanova, Piqué va ser clar: "Que agafin el vídeo, s'asseguin i l'analitzin, ja que si no passarà alguna cosa". El barceloní creu que cal aturar aquesta situació: "Ens hem de respectar i últimament la gent perd els papers. Això s'ha d'aturar".

Per Xavi, "les imatges parlen per si soles". El migcampista de Terrassa va qualificar de "patètic" que es visquin situacions com les que es van poder veure al Camp Nou i va assegurar que el fet que els jugadors del Reial Madrid no s'esperessin que el Barça recollís la copa "és un gest de no saber perdre, això no és esportivitat". "El final ha estat lamentable. La imatge del Reial Madrid no es correspon amb la seva entitat", va afegir Xavi, que sobre l'entrada de Marcelo a Cesc va comentar: "L'entrada és una barbaritat, per anar a fer mal". Dani Alves, per la seva banda, va assenyalar Mourinho com el culpable de l'actitud dels jugadors blancs: "Si tu tens una referència negativa, faràs coses negatives. Si tens una referència positiva, com Guardiola, que diu coses positives, que diu que has de sortir a competir i a jugar a futbol, és molt millor".

Defensar l'indefensable

Segons el diari El Mundo , que cita fonts del Reial Madrid, tot el que van fer els blancs va ser en resposta a les provocacions iniciades per Guardiola. Segons el rotatiu madrileny, el tècnic blaugrana es va dirigir a la banqueta blanca i va dir: "Sou una puta banda". El Mundo explica que, després de l'acció de Guardiola, segons ells Messi va posar-se la mà a la boca de cara a la banda on eren els jugadors blancs fent "un gest que significaria que parlen massa i que hauria arribat el moment de callar".

stats