LLIGA DE CAMPIONS
Esports 30/10/2019

El Barça arriba als quarts de final de la Champions amb autoritat

El Barça segueix brillant a Europa i s’imposa al Minsk també en el partit de tornada (1-3)

Toni Padilla

BarcelonaEl Barça segueix imparable a Europa. L'equip blaugrana, vigent subcampió, ja és als quarts de final després de guanyar 1-3 al camp del Minsk. Les jugadores del Barça s'han vist obligades a remuntar un gol en contra de l’equip bielorús, que s’ha avançat al minut 60 amb una diana d’Emueje Ogbiagbehva. Però, després de golejar per 5-0 en l'anada a l'estadi Johan Cruyff, el Barça s'ha concentrat en el joc a la segona part i ha imposat el seu talent.

Lluís Cortés, per si de cas, ha decidit fer jugar a la segona part algunes titulars habituals que han estat suplents a Minsk. Després del gol local i una altra ocasió clara de la davantera nigeriana, Cortés ha fet entrar la noruega Graham Hansen i Patri Guijarro, per canviar la dinàmica del partit i capgirar el marcador.

I ho ha aconseguit en només tretze minuts, amb un gol d’Alexia Putellas, que ha rematat de cap una falta llançada per Melanie, i un altre de la mallorquina Mariona després d’una jugada individual de Graham. Patri Guijarro ha establert l'1-3 definitiu a cinc minuts de la conclusió.

El 5-0 de l’anada feia presagiar un enfrontament plàcid per al conjunt català, que ha començat el partit amb una defensa molt avançada que ha permès al Minsk disposar de la primera ocasió clara del partit en el minut 17 amb un xut creuat d'Ogbiagbehva. Les blaugranes han tingut les seves millors ocasions per obrir el marcador en els minuts finals de la primera part després que el Minsk sortís de la trinxera i avancés les seves línies a la recerca de desfer també l’empat.

Falcón i Aitana Bonmatí han posat a prova la portera del Minsk, Voskobovitx, que ha aturat els dos millors xuts de les blaugranes en els últims deu minuts del primer temps. El Barça ha anat a buscar el gol en els primers minuts de la represa, però Voskobovitx ha seguit aturant-ho tot. Al minut 60, una nova cursa de Ogbiagbehva, després d’agafar avançada tota la defensa barcelonista, ha acabat amb el gol de les locals.

La davantera nigeriana ha pogut fer el segon del seu equip dos minuts més tard, però el seu xut ha sortit lleugerament alt. El domini de les locals ha obligat a Lluís Cortés a moure la banqueta i, amb Graham i Patri Guijarro al camp, el Barcelona ha acabat evitant la sorpresa. Ara, l'equip espera rival als quarts de final al sorteig del divendres 8 de novembre.