Esports 12/05/2012

El Barça no anunciarà cap decisió abans de la Copa

Albert Solé
2 min
Sergio Lobera, en un entrenament amb el Ceuta.

BARCELONA.Amb motiu de la notícia que avançava aquest diari en l'edició d'ahir, que Sergio Lobera -tècnic del Ceuta- serà el segon entrenador de Tito Vilanova, el Barça no l'ha desmentit ni l'ha confirmat. El club s'ha limitat a dir que la secretaria tècnica no prendrà, ni anunciarà, cap decisió de l'apartat esportiu fins que no acabi la temporada, és a dir, fins després de la final de la Copa del Rei del 25 de maig. Ni decisions sobre els relleus a l'staff tècnic del primer equip, ni decisions sobre baixes, que n'hi haurà d'haver, ni sobretot de fitxatges.

El fet que l'aposta per Tito Vilanova com a relleu de Guardiola tot just es gestés a finals d'abril suposa uns canvis que encara van lents i la intenció és anunciar-ho més endavant. De totes maneres, fonts del club expliquen a l'ARA que el perfil de Sergio Lobera -tècnic jove que coneix la casa (va ser entrenador 9 anys a La Masia) i coneix la meitat de la plantilla perquè els ha dirigit al futbol base- s'adiu al que estan buscant per al segon entrenador del primer equip, encara que afirmen que Tito Vilanova encara no els ha donat cap nom com a candidat per a la plaça del seu ajudant.

El model està per sobre de tot

Si hi ha una cosa que tenen clara els dirigents del Barça actual és que el model que ha portat tants èxits en els últims anys no està en discussió. I el model és La Masia, en tota la seva extensió, pel que fa a l'aposta pels jugadors del filial abans que anar a fitxar jugadors de qualitat mitjana a fora, i l'aposta pels entrenadors i la resta del cos tècnic també de la casa, que hagin jugat, viscut i treballat en el futbol base blaugrana. I aquí és on Sergio Lobera encaixa com un guant. Per això s'entén que, per exemple, el Barça prefereixi Jordi Alba (València) per al lateral esquerre, format a La Masia, i que Lobera ha entrenat a l'aleví i l'infantil.

El director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta, tampoc no descarta fer un fitxatge important aquest estiu -com a molt un-, però sempre que aporti un valor afegit a la plantilla actual i als jugadors del filial que pujaran, com Jonathan dos Santos, Muniesa, Bartra i Montoya, i segurament també Tello.

stats