MERCAT
Esports 02/07/2011

El Barça ja pot anunciar fitxatges i no inflar el deute d'aquest curs

Albert Solé
2 min
Óscar Garcia en un entrenament a la ciutat esportiva del Barça.

Barcelona.Malgrat que el mes de juny les notícies sobre els possibles fitxatges del Barça han sigut una constant, en cap cas el Barça tenia la intenció de tancar-ne cap abans del dia 1 de juliol per una raó simplement econòmica. Si el Barça hagués tancat algun fitxatge durant el mes de juny, hauria d'haver posat la despesa en el compte de resultats de la temporada 2010/11, que, segons va anunciar el vicepresident Javier Faus, serà d'uns 20 milions d'euros negatius i, per tant, el dèficit del curs augmentaria considereblement. És per això que el Barça no ha tingut pressa a tancar cap incorporació, encara que tant la de Cesc com la d'Alexis han madurat molt i sembla qüestió de dies poder-les anunciar. El català de l'Arsenal voldria no haver de tornar el 5 de ju liol a Londres per començar la pretemporada amb Wenger, i aquest també és el dia en què Sandro Rosell torna de l'Argentina, on està mirant l'inici de la Copa Amèrica.

Kiko Femenía, a prop

Tot i que els fitxatges d'Alexis i Cesc són els més importants de l'estiu i els que poden no ajustar-se als balanços econòmics, podria ser que el primer que es faci oficial sigui el del jove Kiko Femenía, de l'Hèrcules (20 anys). Ahir el jugador va passar per l'estadi Rico Pérez a recollir les seves coses de la taquilla del vestidor, en un senyal clar que és qüestió d'hores que l'acord es faci oficial (tres anys i 4 milions de traspàs).

Òscar Garcia, renovat

L'altra notícia del dia va ser la renovació per dues temporades més de l'entrenador del juvenil Òscar Garcia. Fa dos dies, el 30 de juny, se li va acabar el contracte, però en poques hores s'han posat d'acord per allargar el vincle del sabadellenc amb el Barça dos anys més. Garcia fa pocs dies va tancar la seva primera temporada com a tècnic del juvenil i va guanyar la Copa del Rei, el tercer títol del curs després de la Lliga i la Copa de Campions.

stats