BÀSQUET - EUROLLIGA
Misc 11/10/2019

El Barça s’activa al final per castigar el Zenit

Fins a l’últim quart els de Pesic no exhibeixen el seu talent davant l’equip del català Joan Plaza (63-87)

Albert Nadal
Kyle Kuric va anotar 24 punts contra el Zenit de Sant Petersburg.

BarcelonaEn només un quart el Barça va aixafar ahir el Zenit de Sant Petersburg, debutant en la competició. Un últim parcial demolidor (7-28) va dibuixar un marcador final de 63-87 en un partit que, fins llavors, havia estat marcat per la igualtat i la poca anotació. Nikola Mirotic, que va començar desencertat, va acabar brillant en un duel en què l’anotació de Kyle Kuric (24 punts) va ser clau perquè els de Svetislav Pesic sumessin el seu segon triomf en dos partits a l’Eurolliga, tots dos a domicili. El d’ahir, contra el combatiu conjunt que entrena el català Joan Plaza.

Els blaugranes no van començar bé, sense encert en atac i amb desajustos defensius, però aconseguien mantenir un marcador ajustat. Mentre Ievgueni Voronov va fer 10 dels primers 16 punts del seu equip, al conjunt català només Víctor Claver (8 punts al primer quart) aconseguia brillar. La igualtat en el marcador va imperar durant els primers minuts, però Pesic -que va moure la banqueta buscant més encert en el tir i va donar entrada a Kuric i a la perla de 19 anys del planter Leandro Bolmaro- no estava satisfet amb la defensa del seu equip, superat en el rebot, tant defensiu com ofensiu: els locals van capturar 10 rebots en el primer quart (sis en atac), per 4 del Barça (només un en defensa).

Al segon període, la igualtat es va mantenir en el marcador. Tot i que el Barça va millorar lleugerament en el rebot, va seguir mostrant mancances defensives, que van permetre al Zenit reviure en els moments en què semblava que els blaugranes es podrien endollar, com quan Kuric va anotar set punts seguits (30-36). Les cistelles senzilles del Zenit van fer enfurismar un Pesic que va demanar “més confiança” als seus jugadors.

L’inici de tercer quart va ser esperpèntic, amb els dos conjunts amb molts problemes per encistellar i un parcial lamentable de 4-2 durant els primers cinc minuts. Un gran triple de Brandon Davies va desbloquejar el Barça, però el Zenit també va reaccionar amb Colton Iverson, molt encertat des de la pintura. Davies va ser qui més llum va aportar en un tercer quart molt gris, que els blaugranes van tancar manant al marcador però amb molt poca distància (56-59).

Amb tot ajustat a l’inici de l’últim període, un triple de Kuric va donar al Barça una renda de vuit punts i va desencadenar el festival blaugrana tot just quan Mirotic començava a exhibir el seu nivell i el Zenit desapareixia.

La Penya buscarà el primer triomf a Màlaga

El Club Joventut Badalona visita avui (20.30 h, Movistar Deportes) la pista de l’Unicaja de Màlaga amb l’objectiu de sumar el primer triomf del curs a la Lliga Endesa després d’haver perdut els tres primers partits. L’equip confia en mantenir la inèrcia positiva de la victòria de dimarts contra el Germani Brescia Leonessa. Per jugar contra els malaguenys, el tècnic Carles Duran té les baixes per lesió d’Arturs Zagars, Simon Birgander i Shawn Dawson, mentre que Xabi López-Arostegui és dubte. El balanç de l’Unicaja a l’ACB fins ara és d’un triomf i dues derrotes.