Esports 27/04/2014

El Barça remunta contra el Vila-real per poder dedicar-li la victòria a Tito Vilanova (2-3)

El Barça i el Vila-real disputen un partit entretingut que deixa als del Tata Martino encara amb alguna opció de competir per la Lliga

Salvador Almenar
Jugadors del Barça celebrant el tercer gol contra el Vila-real / GETTY

Vila-realEl Barça guanya un partit marcat per la commoció de la mort de Tito Vilanova que s'havia posat molt complicat després que el Vila-real s'avancés amb un 2-0 en el marcador. Les ganes, i també una mica de sort, van fer que el Barça remuntés el partit i pogués dedicar-li la victòria al seu exentrenador.

Malgrat l'emoció del minut de silenci en record de Tito Vilanova, el Barça va sortir ben plantat al terreny de joc en la primera part. Durant els primers minuts, els del Tata Martino van ser clars dominadors del baló, jugant còmodes en tres quarts de camp però sense massa profunditat. La primera ocasió de perill del Barça va arribar després d'una bona internada per la banda d'Alexis que no va arribar a rematar Messi al segon pal. Minuts després l'argentí va tenir també ocasió d'inaugurar el marcador però el seu xut el va rebutjar amb els peus Sergio Asenjo.

El Vila-real es va mostrar còmode durant aquests minuts deixant la pilota al Barça per aprofitar els balons perduts al mig del camp del Barça i sortir ràpidament a la contra. Mario va ser el primer en provar sort però el seu xut va sortir a la dreta de Pinto.

A poc a poc el Barça va perdre el control del baló i va deixar de tenir possessions llargues fent que el partit comencés a ser d'anada i tornada. Cani i Pereira, que va entrar per Perbet per lesió, portaven el perill a l'àrea del Barça. Cani podria haver avançat els locals si hagués arribat a rematar una centrada de Giovani.

Messi va intentar una i altra vegada diverses accions personals però era Alexis i les seves arribades a la línia de fons les que portaven el major perill a la porteria grogueta. En les botes del xilè va començar la jugada més clara per al Barça i que va acabar amb el xut de Xavi taponat per Bruno, després d'una passada enrere d'Alexis dins l'àrea.

Els últims cinc minuts van ser per al Vila-real. Abans del primer gol, Aquino va poder inaugurar el marcador amb Pinto ja vençut però Bartra va salvar quasi en la línia de gol. Un minut després, però l'equip de Marcelino no va fallar. Contracolp perfecte conduït per Pereira i Cani. El migcampista del Vila-real va aprofitar una passada entre els centrals per enviar al fons de la porteria el baló amb un xut amb l'interior del seu peu dret.

La segona part va començar amb la mateixa tònica que els primers 45 minuts. Poc control del baló per part de cap dels dos equips i amb un Vila-real més còmode que el Barça amb aquest tipus de joc. Les dues primeres ocasions van ser per a Messi. Dos xuts, un de falta, que Asenjo va aturar sense massa complicacions. L'argentí ho intentava una i altra vegada i buscava amb ganes fer un gol.

Tot i la insistència del Barça, el Vila-real va augmentar el seu avantatge en aprofitar una altra contra. Si en la primera part el gol va arribar per la banda d'Alves, el segon dels groguets va néixer per la banda d'Adriano. Aquino, que també va entrar al terreny de joc per lesió de Tomás Pina, va tenir temps de sobra per veure des del lateral del àrea com Manu Trigueros arribava completament sol al segon pal i posar-li una centrada perfecta perquè rematés de cap al fons de la porteria. Els locals guanyaven 2-0 en el minut 55.

El partit estava completament trencat i les coses es posaven molt complicades per al Barça. Malgrat tot, el del Tata continuaven intentant retallar la distància en el marcador. A falta d'encert, la sort va ajudar els blaugrana a aconseguir els dos primers gols. En el minut 65 el central del Vila-real Gabriel va desviar un xut d'Alves que va acabar en gol i en el minut 78, Musacchio va rematar incomprensiblement a la seva porteria una centrada d'Alves que va servir per posar el 2-2 en el marcador.

Messi va fer el tercer gol després d'una gran jugada en què va combinar amb Fàbregas en la frontal de l'àrea. L'argentí havia buscat durant tot el partit un gol per poder dedicar-li'l a Tito Vilanova. El seu, va servir per posar el definitiu 2-3 en el marcador d'un partit que, tot i no ser el més important, encara deixa al Barça amb algunes opcions en Lliga.