Esports 24/03/2013

El Barça Regal amplia la ratxa de victòries contra el Cajasol (72-91)

La Penya mira al 'play-off' i el Manresa esgota els últims cartutxos

Martí Molina

BarcelonaClassificats matemàticament com a primers de grup a l'Eurolliga i escalant posicions a marxes forçades a l'ACB. El Barça Regal no es cansa de guanyar i ahir va sumar el sisè triomf consecutiu a la pista del Cajasol (72-91) -el desè seguit com a visitant-. Tot plegat per situar-se a la tercera posició de la Lliga Endesa a l'espera del partit d'avui de l'Uxue Bilbao.

Pete Mickeal, que dijous va tenir una enganxada amb el tècnic Xavi Pascual, va ser baixa d'última hora. Però no pas per decisió tècnica, sinó per una grip inoportuna que el va apartar de l'enfrontament, segons va aclarir el club. Tanmateix, els seus companys no van trobar a faltar la participació del nord-americà per doblegar els andalusos.

Amb les bones actuacions d'Oleson (16 punts) i Jawai (14 punts i 9 rebots), el Barça Regal va dominar des del principi i, malgrat la reacció local al segon quart, no va deixar escapar la victòria. Un parcial de 0-7 al tercer quart, després de dos triples consecutius dels locals, va esbocinar qualsevol intent de remuntada i va encarrilar una victòria que acabaria sent plàcida.

Dos objectius ben diferents

Avui es completa la 26a jornada de la Lliga Endesa amb dos partits amb presència catalana, un dels quals el del Bàsquet Manresa, que tan sols ha sumat quatre triomfs aquest any i esgota contra l'Uxue Bilbao (12 h) les últimes opcions de salvar la categoria -ahir va perdre el Lagun Aro però va guanyar el Fuenlabrada, dos equips que també volen evitar el descens-. D'altra banda, el Fiatc Joventut intentarà defensar la vuitena posició a la difícil pista del Canàries, on aquesta temporada només ha cedit una derrota.