BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 09/11/2012

El Barça Regal es reivindica a Moscou

Erazem Lorbek intenta superar Viktor Khryapa en una acció del partit jugat a Moscou.

BARCELONAEl CSKA de Moscou va caure ahir contra el Barça Regal (60-81) en la cinquena jornada de l'Eurolliga. L'equip blaugrana es va exhibir contra el subcampió de la competició, i va demostrar un nivell de concentració que no es veia des de la Supercopa. Xavi Pascual va celebrar el seu partit número 100 a la màxima competició europea amb un triomf de prestigi contra un Ettore Messina al qual té guanyada la moral. El tècnic de Gavà suma 80 victòries i tan sols 20 derrotes.

El Barça Regal, que va demostrar que portava tàcticament molt ben preparat el partit, va cometre molt poques errades contra la segona millor defensa de l'Eurolliga i només va perdre nou pilotes. A més, va dominar el rebot i va inutilitzar la línia de tres punts rival.

Xavi Pascual va posar l'accent en el joc interior. Gràcies a això, l'equip blaugrana va aconseguir sumar punts d'Erazem Lorbek, Ante Tomic i Nate Jawai; desgastar el rival amb faltes personals, i trobar bones posicions per als seus llançadors exteriors. Joan Carles Navarro (21 punts) i Marcelinho Huertas (12), que van tenir espai i temps, en van sortir beneficiats.

L'equip rus va assolir una renda de 5 punts, però a poc a poc el Barça Regal va anar millorant les seves prestacions. Al minut 14 d'un partit que va arribar al descans amb el resultat de 35-38, Nate Jawai va cometre la seva tercera falta personal, una situació que el va condemnar, com és habitual, a la banqueta. Res greu en un dia en què tot va sortir rodó per a l'equip català.

El CSKA, desdibuixat per la defensa blaugrana, va semblar una paròdia d'ell mateix. Tan sols Milos Teodosic i Nenad Krstic van apropar-se al seu nivell habitual, mentre que Sonny Weems es va quedar amb 4 punts, quan fins ahir no havia baixat dels 14 punts en cap partit anterior.

Després d'un tercer quart per al record en què la defensa blaugrana va condicionar tots els atacs del CSKA de Moscou, la màxima renda visitant va arribar en la recta final d'un partit en què el Barça Regal va sobrepassar els 20 punts d'avantatge a Mosocu.

"Estem contents. Hem estat seriosos en defensa i en el control del rebot defensiu, i la nostra transició ha estat bona. A més, hem limitat les nostres pèrdues de pilota a només nou", va dir Xavi Pascual, que espera un partit més igualat al Palau Blaugrana. El Barça Regal no havia superat mai el CSKA de Moscou per 21 punts de diferència a l'Eurolliga.