BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 21/03/2012

El Barça Regal s'apunta la primera victòria contra l'Unics Kazan

àlex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro supera el placatge de Jawai, de l'Unics Kazan, ahir al Palau Blaugrana.

BARCELONAFa temps que Xavi Pascual es va comprar un subratllador per marcar en groc la data de l'eliminatòria de quarts de final de l'Eurolliga. D'una banda, per evitar la decepció que la temporada passada va suposar l'eliminació contra el Panathinaikòs i, de l'altra, per la importància que té arribar a la final four per a una entitat com el Barça. És per això que l'entrenador va aprofitar les tres setmanes de les quals ha disposat per preparar la sèrie contra l'Unics Kazan -al qual ahir va guanyar per primer cop- com si l'hi anés la vida.

Això es va notar des del primer minut, ja que el Barça Regal va començar el partit portant la iniciativa tàctica de tot el que passava a les dues parts de la pista. En defensa, el tècnic va anul·lar qualsevol avantatge per a Henry Domercant intercanviant els seus homes en cada bloqueig indirecte. En atac, va incidir descaradament en Nathan Jawai, castigant-lo amb les continuacions d'un actiu Boniface Ndong.

L'entrenador blaugrana no volia deixar cap marge per a la sorpresa i va decidir a quin ritme es jugava en cada fase del partit. Gràcies a això, i a una defensa de fireta de l'equip rus, en què els seus jugadors saltaven fins i tot a les fintes, el Barça Regal va arribar a tenir rendes de fins a 14 punts en una primera meitat molt còmoda. Fins i tot Víctor Sada, Joe Ingles, Xavi Rabaseda, C.J. Wallace i Kosta Perovic, una combinació gens habitual, van coincidir en pista.

L'Unics Kazan va sortir amb una altra actitud després del descans, conscient que en una sèrie al millor de cinc partits renunciar a competir en el primer enfrontament és un regal massa important. La transformació va ser, sobretot, defensiva, però va arribar quan el conjunt rus ja havia encaixat 45 punts en 20 minuts.

El triomf blaugrana no va perillar en cap moment, però el Barça Regal no va mostrar la mateixa regularitat que en els primers dos quarts. El partit va entrar en una d'aquelles fases difícils de gestionar en què, mentalment, molts jugadors ja havien arxivat el duel a la casella de les victòries i en canvi encara quedaven molts minuts per disputar. Massa per no tornar-se a posar la granota de treballar i recordar que a l'Eurolliga tots els rivals són capaços d'anotar quan no tenen un defensor incomodant-los al davant i fent-los la vida impossible. Després de tenir quatre minuts el Barça sense anotar, l'Unics Kazan es va situar a tres punts de diferència, moment en què el conjunt local va decidir ressuscitar.

L'eliminatòria no s'atura i demà (20.45 h, Esport3) viurà el segon partit, també al Palau Blaugrana. El Barça Regal, que l'any passat va perdre l'eliminatòria després d'endur-se el primer duel, no vol confiar-se, tot i que l'Unics Kazan no és el Panathinaikòs ni Ievgueni Paixutin ha guanyat les mateixes edicions de l'Eurolliga que Zeljko Obradovic.

stats