BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 11/06/2013

El Barça Regal persegueix una gesta mai aconseguida abans

Cap equip ha pogut remuntar un 1-0 en contra a la final

àlex Gozalbo
2 min
Brad Oleson supera Rudy Fernández durant el primer partit de la final de la Lliga Endesa.

BarcelonaMai cap equip ha aconseguit aixecar un 1-0 en contra en una final de la Lliga Endesa a cinc partits. Aquest és el repte majúscul al qual aquesta nit (21 hores, Esport3 i Teledeporte) comença a enfrontar-se un Barça Regal molest pel canvi de criteri arbitral que va sacsejar el primer enfrontament de la sèrie, però prou confiat per intentar reeditar el títol per tercera temporada consecutiva.

El Barça Regal se sent perjudicat per l'actuació arbitral, però aspira a girar full com més aviat millor i viatjar a Barcelona amb l'eliminatòria empatada. "No volem pensar més en el partit de diumenge. No crec que sigui bo donar més voltes al tema, perquè ja no podem canviar res. Les coses no poden tornar enrere i hem d'estar pendents del que podem controlar", opina Marcelinho Huertas. "Hem de girar full i pensar en el següent partit. L'eliminatòria encara està a les nostres mans", afegeix Xavi Rabaseda.

L'equip blaugrana no evita l'autocrítica i sap què ha de millorar per augmentar les seves opcions de victòria. Xavi Pascual, per exemple, està preocupat per controlar millor el rebot defensiu i per llegir amb més claredat les diferents defenses que el Reial Madrid va posar en escena diumenge, sobretot una zona pressionant 1-2-2 amb Marcus Slaughter com a jugador més avançat que va saber conduir els jugadors del conjunt blaugrana a les cantonades. "Vam entrar a l'últim quart amb un avantatge de deu punts i vam deixar de jugar com ho estàvem fent, i vam oblidar el nostre estil de joc", assegura Xavi Rabaseda. "Vam perdre el partit per alguns petits detalls, ja que en algunes fases del partit no vam poder mantenir la concentració necessària", explica Loukas Mavrokefalidis.

Els àrbitres del partit d'avui, que es tornarà a jugar al Palacio de los Deportes de la Comunidad de Madrid, seran Daniel Hierrezuelo, Juan Carlos García González i Carlos Cortés.

La comissió no hi veu falta

El Reial Madrid espera que la polèmica no li passi factura i interpreta el seu paper. "Els àrbitres tenen una feina molt difícil i complicada, igual que els jugadors i els entrenadors. El que més em preocupa és que el meu equip faci les coses millor i puguem tirar endavant el partit", diu Pablo Laso. "Honestament, he vist la jugada i clarament no hi ha falta. A més, crec que hi ha hagut un informe arbitral que confirma que no hi ha falta", assegura el tècnic en relació a la comissió tècnica d'àrbitres de l'ACB. Mateo Ramos, Paco Monjas, Antonio Gallo, Francisco de la Maza i Xavier Amorós van revisar les imatges del primer partit i van redactar una conclusió positiva.

stats