Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - LLIGA ENDESA

El Barça Regal necessita un miracle ja conegut

Exhaust després de disputar 86 partits aquesta temporada i debilitat per les baixes i els no pocs problemes físics, el Barça Regal rep aquesta tarda (19 hores, TV3 i La 1) el Reial Madrid amb la necessitat de guanyar per no quedar eliminat. Després del tercer partit de la final de la Lliga Endesa, l'equip blaugrana està en la mateixa situació que la temporada passada, obligat a sumar una victòria a Barcelona i una a Madrid (l'any passat l'ordre era l'invers) per reeditar el títol.

"És molt difícil que es pugui repetir el que va passar l'any passat, ja que nosaltres hi arribem com hi arribem, però intentarem agafar-nos a qualsevol possibilitat que ens donin. Ho deixarem tot i, si s'obre alguna escletxa, intentarem aprofitar-la per colar-nos-hi. Nosaltres estarem preparats i, si apareix una oportunitat, l'agafarem", diu Xavi Pascual. L'entrenador del Barça Regal té molt clar quin és l'objectiu: "Nosaltres no els fallarem, almenys pel que fa a intensitat, a donar tot el que tinguem a dins", explica. Els precedents no afavoreixen el Barça Regal i tan sols un únic cop ha pogut aixecar un 2-1 en contra en una final de la Lliga Endesa. Per combatre l'exuberància física del Reial Madrid, Xavi Pascual necessita tres coses: sumar amenaces ofensives, tancar millor el rebot defensiu i recuperar l'hegemonia en el joc interior. Després de fer una temporada notable, l'aportació de Marcelinho i Tomic s'ha diluït.

Sense excuses

"La temporada és molt llarga i estem cansats, però ara tenim dos partits més i és una excusa que no farem servir quan hi ha un títol en joc. És una situació semblant a la de l'any passat", explica C.J. Wallace. "Divendres vam fer un bon partit i no va ser suficient. Ens va faltar la intensitat, la concentració i l'encert d'altres moments. Quan vam guanyar el segon partit a Madrid vam cometre l'errada de pensar que el més difícil ja estava fet", analitza Víctor Sada.

El Reial Madrid ha guanyat dos dels seus últims tres títols a Barcelona, on es va endur la Lliga Endesa del 2007 al Palau Blaugrana i la Copa del Rei del 2012 al Palau Sant Jordi. En els dos casos el rival era un Barça Regal que aquesta tarda intentarà allargar la sèrie i forçar un cinquè i definitiu partit que es jugaria dimecres a Madrid. Per intentar-ho, Xavi Pascual buscarà sorprendre, una vegada més, Pablo Laso amb algunes situacions tàctiques arriscades que dissimulen la diferència que hi ha entre els dos aspirants. El tècnic confia en la mentalitat dels seus jugadors, però comença a dubtar de la seva resposta física.

Els àrbitres del quart partit de la final de la Lliga Endesa seran Hierrezuelo, Conde i García González.

Històries de superació esportiva