BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 14/05/2012

El Barça Regal es llepa les ferides

àlex Gozalbo
2 min

Abans de viatjar cap a Istanbul Xavi Pascual, l'entrenador del Barça Regal, va avisar del poc temps que hi havia entre la final four i el primer partit dels quarts de final de la Lliga Endesa, així com de la influència que el resultat ("molt bo, bo o dolent") podia tenir en l'eliminatòria contra el Lucentum Alacant. El tècnic patia per si en arribar a Barcelona havia de rebaixar l'eufòria o aixecar l'autoestima de l'equip. Al final, l'expedició blaugrana va aterrar ahir a la nit amb un regust amarg per l'eliminació de divendres, però amb l'autoestima recuperada pel triomf contra el Panathinaikòs (69-94) en el partit pel tercer i quart lloc d'una fase final que es va endur l'Olympiacos.

Sense pressió competitiva i amb Joan Carles Navarro descansant a la banda, el Barça Regal va saber disputar la final de consolació amb el rigor adequat contra el fins ahir campió d'Europa, que sense un títol en joc va abaixar molt les seves prestacions. Xavi Pascual va ser prou hàbil per aprofitar l'intranscendent enfrontament i recuperar alguns dels seus jugadors, com ara Marcelinho Huertas, que va sumar 21 punts amb 3/4 en triples, o Chuck Eidson, que va necessitar més de 75 minuts de final four per anotar els seus primers punts. A tots ells els necessitarà en la recta final de la temporada per intentar revalidar el títol a la Lliga Endesa.

En previsió de jugar la final contra l'equip rus, el cos tècnic del Barça Regal tenia estudiat que els percentatges d'encert del CSKA de Moscou baixen molt quan el conjunt que entrena Jonas Kazlauskas juga amb pressió. L'equip blaugrana no ho va poder comprovar, però sí que ho va fer l'Olympiacos, que va remuntar un inversemblant partit que perdia per 19 punts de diferència (61-62).

Conscient de la seva inferioritat, Dusan Ivkovic va plantejar un enfrontament a pocs punts, però la tàctica va trigar a funcionar. Tothom donava per fet el triomf rus fins que un parcial de 0-14 favorable a l'Olympiacos a l'últim quart va capgirar el partit, que es va resoldre amb una cistella de Iorgos Printezis a set dècimes del final. Finalitzava així el multimilionari somni d'un CSKA de Moscou que es va quedar amb un pam de nas, sense poder celebrar el seu setè títol a la competició.

stats