BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 23/03/2012

Un Barça Regal eficaç deixa l'Unics Kazan contra les cordes

àlex Gozalbo
2 min
L'aler Pete Mickeal defensat per Kelly McCarty, jugador de l'Unics Kazan.

BARCELONAEl Barça Regal va superar l'Unics Kazan en un partit en què va haver de desfer-se fins a tres vegades d'un rival que en les dues primeres ocasions va ressuscitar i es va tornar a enganxar al partit. Cinc tirs lliures anotats en l'últim minut per Kosta Perovic, Marcelinho Huertas i Pete Mickeal van donar el triomf a un equip blaugrana que ara tindrà tres oportunitats per segellar la classificació per a la final four en uns quarts de final en què mai cap equip ha remuntat un 2-0 en contra.

El més difícil en el món de l'esport no és guanyar sinó saber per què ho fas i, sobretot, per què ho deixes de fer. La diagnosi s'ha convertit, per tant, en la tasca més important dels entrenadors, que han de descriure de manera concisa i com més aviat millor què li està passant al seu equip. Xavi Pascual és dels que ho saben fer millor.

El Barça Regal guanyava per nou punts de diferència poc després de començar el partit, però, de cop i volta, va encaixar un parcial de 6-19 que ho va complicar tot: el marcador, l'ambient del Palau Blaugrana i fins i tot l'autoestima d'un equip que, després de la decepció de la Copa del Rei, no va sobrat de confiança. L'Unics Kazan va agafar una renda de quatre punts i tot es va enfosquir.

Cap problema. L'entrenador del Barça Regal va detectar el problema (en una successió d'atacs estàtics, de cinc contra cinc, el conjunt rus és superior a gairebé qualsevol equip) i ràpidament va receptar la solució (arriscar en defensa per obligar el rival a fer atacs més curts i recuperar la velocitat en transicions).

Feta aquesta correcció, el Barça Regal va començar a viure millor, tot i que el partit no va ser senzill en cap moment. En part per culpa de Bostjan Nachbar, que va arribar al descans amb 14 punts anotats.

Amb la lliçó apresa, el conjunt blaugrana va aconseguir una renda tranquil·la al tercer quart, nou punts de marge que fins i tot haurien pogut ser decisius. Aquest Barça Regal, que a poc a poc està introduint Chuck Eidson després de la seva lesió, encara no té la regularitat d'altres etapes de Xavi Pascual a la banqueta i es va deixar remuntar per segona vegada per un Unics Kazan que es va posar amb avantatge set minuts abans del final. Guiats per un Nathan Jawai que va sumar 17 dels seus 21 punts en la segona meitat, el conjunt rus va vendre cara la seva derrota.

Després del segon triomf, el Barça Regal disposarà de tres oportunitats per segellar la classificació a la final four . La primera arribarà dimarts a Kazan, on el conjunt blaugrana ja va completar la millor segona part de la temporada en el partit de la primera fase.

stats