COPA DEL REI ACB
Esports 21/02/2012

El Barça Regal inicia dues reconstruccions al mateix temps

àlex Gozalbo
3 min
Marcelinho Huertas, Kosta Perovic i Joe Ingles durant un dels entrenaments de la Copa del Rei del Palau Sant Jordi.

BARCELONAUn dia després de perdre la final de la Copa del Rei contra el Reial Madrid, el Barça Regal ja ha anat per feina i el club ha posat en marxa dues reestructuracions. D'una banda, ha començat a planificar la temporada que ve. De l'altra, ja busca la manera de refer-se de la decepció, millorar alguns aspectes del joc i preparar-se tan bé com sigui possible per competir per les dues competicions que queden; l'Eurolliga i la Lliga Endesa.

Xavi Pascual, l'entrenador del Barça Regal, té clares les línies d'actuació per intentar que l'equip torni a competir al nivell de les últimes temporades. La gran obsessió del tècnic és endurir la defensa, ja que contra el Reial Madrid la majoria de jugadors van patir per controlar els seus rivals (és el cas de Huertas amb Llull, Navarro amb Carroll i Mickeal amb Suárez) i moltes de les faltes que van cometre van ser evitables.

Recuperar la millor versió de Joan Carles Navarro també és una de les prioritats. "El jugador va fer un gran esforç per jugar perquè després de la final tenia dolor i fins a l'últim moment no sabia si podria jugar", assegura Xavi Pascual. L'escorta tan sols va anotar 7 dels 31 tirs que va intentar contra el Lucentum Alacant, el Caja Laboral i el Reial Madrid, però això no és el que més preocupa el cos tècnic, que en canvi pateix més de veure com els problemes a la fàscia plantar dificulten la seva mobilitat en defensa. "Ara ens toca aixecar-nos d'aquesta ensopegada. És una llàstima per tota l'afició que ens va donar suport", analitza Navarro.

A més, l'equip necessita més aportació ofensiva de la resta de jugadors de perímetre per evitar que les defenses se centrin en un únic objectiu. De cara a la temporada que ve, el club estudia incorporar un anotador més solvent per compenetrar-se amb Navarro i ja ha preguntat per la situació contractual de Rafa Martínez (València Basket) i Brad Oleson (Caja Laboral).

Un altre dels aspectes que el Barça Regal intentarà millorar en aquesta recta final de temporada és el tir exterior, introduint nous sistemes ofensius per als seus tiradors. La baixa de Gianluca Basile ha tingut més conseqüències en l'equilibri del joc de les que es van preveure a l'estiu, quan es va apostar per Joe Ingles, Chuck Eidson i Xavi Rabaseda. La posició de tirador és una de les que el club reforçarà l'estiu que ve.

Eidson tornarà per als quarts

El Barça Regal va informar ahir que Chuck Eidson pateix un esquinç de grau 2 al lligament lateral intern del genoll dret. Les proves mèdiques han descartat patologies associades, motiu pel qual es preveu que el temps de baixa rondarà les tres o quatre setmanes.

L'aler de Summerville, que es va lesionar diumenge a la final de la Copa del Rei ACB 2012 contra el Madrid, es perdrà uns sis o set partits. El mes que ve, el Barça Regal ha de jugar contra el Bennet Cantú i el Maccabi Electra Tel Aviv a l'Eurolliga, i contra el Mad-Croc Fuenlabrada, el Gescrap Bizkaia, el Cajasol, el Gran Canària 2014 i el Blusens Monbus.

Si la recuperació segueix els terminis previstos, Chuck Eidson haurà tornat per disputar els quarts de final de l'Eurolliga, que comencen el 20 de març. El Barça Regal necessita una victòria en els dos partits que queden per assegurar-se el primer lloc del Grup H. Si ho fa, es jugarà la classificació per a la final four contra el segon del Grup G, una posició que ara es disputen el Panathinaikòs, el botxí blaugrana de la temporada passada, i l'Unics Kazan.

stats