LLIGA ACB
Esports 06/10/2011

¿El Barça Regal pot fitxar els germans Gasol?

àlex Gozalbo
2 min
Pau i Marc Gasol durant un entrenament pel seu compte al Palau Blaugrana.

BarcelonaLa NBA ha cancel·lat tots els partits de pretemporada i, si dilluns no hi ha acord entre propietaris i jugadors, mantindrà el tancament patronal i suspendrà les dues primeres setmanes de competició. Serà la confirmació oficial que la temporada 2011-2012 no es jugarà completa.

Mentre que Ricky Rubio marxa dilluns a Los Angeles per entrenar-se amb un grup de jugadors de la NBA entre els quals hi haurà Kenin Love, els germans Gasol han decidit quedar-se a Barcelona, on s'exercitaran amb el Barça Regal. El Marc ho fa des de dimarts i el Pau s'incorpora avui a les sessions de Xavi Pascual.

La intenció inicial dels germans Gasol no és jugar amb l'equip blaugrana, ja que tan sols volen mantenir-se en forma i amb nivell competitiu. El Marc i el Pau només es replantejarien la situació si el tancament patronal s'allarga i la NBA suspèn tota la temporada, escenari que no es produiria fins al mes de gener.

El Barça Regal té els drets a Europa de Pau Gasol, que, a més, ha reiterat el seu desig de jugar a Barcelona si el tancament patronal es manté durant tota la temporada. Arribat aquest punt, l'obstacle seria purament econòmic.

Les estrelles de la NBA, que si no hi ha competició deixen de cobrar, han començat a moure fitxa. Alguns busquen diners, com Deron Williams, que està jugant amb el Besiktas. D'altres actuen per motius sentimentals, com Tony Parker, que competirà amb l'Asvel Villeurbanne a canvi del salari mínim (1.500 euros al mes).

Un tercer grup de jugadors, entre els quals hi ha Rudy Fernández (Reial Madrid) i Andrei Kirilenko (CSKA), han aprofitat la situació per assegurar-se un bon contracte per al futur. De moment jugaran l'Eurolliga i després ja decidiran si segueixen fent carrera als Estats Units o tornen a Europa.

El principal obstacle són les xifres que demanen les asseguradores per fer front a una hipotètica lesió. Durant el locaut, la majoria de jugadors han subscrit una extensió de l'assegurança que tenen als seus equips de la NBA, una clàusula coneguda com COBRA .

Tot i la voluntat dels jugadors, la redacció dels contractes no és senzilla. El Virtus de Bolonya i Kobe Bryant, que pretén jugar deu partits a Itàlia, fa setmanes que donen forma a un esborrany, que s'entrebanca en els temes relacionats amb els drets d'imatge de l'estrella de Los Angeles Lakers.

El millor equip de la història

El Barça Regal té actualment les 12 llicències professionals ocupades i, en cas de fitxar els germans Gasol, hauria de descartar un parell de jugadors. L'equip amb el qual competiria Xavi Pascual tindria dos estrelles indiscutibles de la NBA i quatre jugadors que fa unes setmanes van aconseguir la medalla d'or a l'Eurobàsquet de Lituània.

El potencial d'un Barça Regal amb els germans Gasol situaria el conjunt blaugrana entre els millors equips de la història d'Europa, al nivell del mític equip d'Split que fa 20 anys va guanyar tres edicions consecutives de l'Eurolliga.

stats