BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 22/03/2013

El Barça Regal fa els deures i s'assegura el primer lloc

El Baskonia retalla una diferència de 15 punts però acaba perdent

Martí Molina
1 min

Feina feta no fa destorb. El Barça Regal va derrotar el Caja Laboral al Palau Blaugrana i es va assegurar la primera posició del Grup F quan encara falten dues jornades per acabar el Top 16 de l'Eurolliga (83-74). Un triomf de prestigi en un partit que els blaugranes havien arribat a guanyar de 15 punts al tram final del segon quart, però que els visitants van aconseguir remuntar al següent període.

Va ser un partit que va anar de menys a més. El primer quart va destacar pels errors. Les defenses eren dures i els dos equips no estaven fins en els llançaments a cistella. Tanmateix, al segon quart tot es va capgirar. Més velocitat, més joc físic i més encert, sobretot dels blaugranes, que se sentien còmodes en l'intercanvi de cops i van arribar a guanyar de 15 punts. Però la feina no estava feta, ni de bon tros. El Barça es va adormir i el Baskonia va reaccionar amb un parcial de 7-21 per empatar el partit, primer, i posteriorment avançar-se quan faltaven quatre minuts per acabar el tercer quart. Va ser llavors quan Navarro va sortir al rescat de l'equip i va anotar dos triples consecutius que van aturar l'hemorràgia.

El Caja Laboral no es va donar per vençut i ho va intentar fins a l'últim moment. Defensa forta i atacs interiors, que deixaven els bascos a només dos punts quan quedava un minut i mig. Tanmateix, Xavi Pascual va demanar un temps mort salvador, per asserenar els jugadors, endreçar la defensa i organitzar l'atac. L'aposta li va sortir bé: tres atacs convertits i tres defenses sense rebre cap cistella, per situar el 83-74 definitiu a l'electrònic.

stats