BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 08/07/2011

El Barça Regal ja coneix camí de la revenja

Després de quedar fora de la final four de Barcelona la temporada passada, el Barça Regal vol refer-se a l'Eurolliga 2011/12. El grup D hauria de ser assequible tot i el perill del Montepaschi de Siena.

D. R. Jover / A. Rabadan
2 min
Juan Carlos Navarro s'ha marcat com a repte treure's el mal regust de boca de l'eliminació als quarts d'aquest any.

BARCELONA.En el sorteig celebrat ahir a Barcelona es van conèixer els primers passos que el Barça Regal haurà de realitzar en el seu camí de retorn a la conquesta de l'Eurolliga, que acabarà el maig del 2012 a Istanbul. La crua desfeta davant el Panathinaikòs en els quarts de final de l'edició passada que va deixar l'equip de Xavi Pascual fora de la final four del Palau Sant Jordi és una ferida encara oberta i l'equip, que patirà una forta remodelació, vol tornar a ser entre els quatre millors d'Europa un altre cop.

Els blaugranes han entrat dins el grup D, en què tindran com a principal rival el Montepaschi de Siena. L'equip italià, que s'ha imposat ininterrompudament des del 2003 a la lliga del seu país, sí que va ser a la final four de l'any passat, tot i que van caure a semifinals davant el mateix rival que va eliminar el Barça.

Malgrat que el nivell mitjà d'altres equips del grup, com el polonès Asseco Prokom de Gdyina i l'Olimpija de Ljubljana, es pot considerar assequible, els blaugranes hauran d'anar amb compte amb l'enfrontament amb l'Unics de Kazan, que, sense ser un punter a Rússia, té un equip reforçat i portarà problemes al Barça pel llarg desplaçament.

L'última plaça, completada amb un equip provinent del grup B de classificació, pot ser trampa i no tan assequible com podria semblar. Si el Kimkhi s'imposa, s'haurà d'intercanviar amb el classificat del grup C per no tenir dos equips russos, i en aquest cas pot arribar a tocar el Galatasaray de Lakovic, ja que també tindria un altre turc al seu grup corresponent, l'Efes Pilsen.

El grup C, el menys perillós

El Reial Madrid tindrà amb el grup C una primera fase presumiblement fàcil. I tot i tenir rivals més durs, la resta d'equips de l'ACB (Caja Laboral i Bizkaia Bilbao Basket al grup de l'Olympiacos, i l'Unicaja al grup B, del vigent campió, el Panathinaikòs) no haurien de témer cap ensurt tenint en compte que passaran ronda els quatre primers de cada grup.

stats