BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 06/06/2013

El Barça Regal i el Reial Madrid tornaran a lluitar pel títol

Un precís equip blaugrana elimina l'Herbalife Gran Canària

àlex Gozalbo
2 min
Brad Oleson, escorta del Barça Regal, intentant evitar la penetració de Tomás Bellas.

El Barça Regal va tombar ahir l'Herbalife Gran Canària i, com la temporada passada, jugarà la final de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid. L'equip blaugrana disputarà la seva setena final consecutiva i buscarà el seu tercer títol seguit, tot i que aquesta vegada ho haurà d'intentar amb el factor pista en contra. La sèrie, prevista al millor de cinc partits, comença diumenge.

L'equip blaugrana va anotar 12 triples, més de la meitat dels que va intentar, en el seu millor partit de les semifinals. Sense pèrdues i amb una bona defensa, l'efectivitat va ser decisiva contra un rival que tenia la sensació d'haver deixat escapar la seva oportunitat a Barcelona. Tot i la baixa de Sarunas Jasikevicius, el conjunt barcelonista va funcionar sense discontinuïtat i no va donar cap opció al rival.

L'Herbalife Gran Canària va començar el tercer partit de les semifinals amb energia i bon encert en els triples, dos aspectes que li van permetre aconseguir una renda de cinc punts. L'entrada de Brad Oleson i, sobretot, Joe Ingles va capgirar la dinàmica d'un partit en què el Barça Regal va començar els últims deu minuts amb un avantatge de 13 punts.

La clàssica defensa zonal que Xavi Pascual, que disputarà la seva sisena final consecutiva de la Lliga Endesa, es reserva per als partits importants li va servir al Barça Regal per dominar el partit en la sempre difícil pista del Centro Insular de los Deportes (CID). Sense opcions de victòria, l'Herbalife Gran Canària va abaixar els braços per primera vegada en l'eliminatòria i la renda visitant va créixer fins a superar els 20 punts. Des de l'any 1995 que l'equip blaugrana no havia aconseguit una victòria tan àmplia en un pavelló on acumula més derrotes que triomfs.

Com el dia abans havien fets els seguidors del CAI Saragossa, l'afició local va utilitzar els últims minuts per agrair la majúscula temporada del seu equip, que ha aconseguit disputar les semifinals de la Copa del Rei i de la Lliga Endesa. No amb quatre canyes, però sí amb menys recursos que molts rivals que han obtingut més mals resultats.

La sèrie contra el Reial Madrid es presenta incerta per a un Barça Regal que aquesta temporada ja ha disputat cincs partits contra l'equip blanc, tots amb un regust diferent.

stats