BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 21/05/2012

El Barça Regal tomba el Lucentum i ja espera rival a semifinals

Víctor Sada i la resta dels seus companys del Barça Regal aplaudeixen després del triomf a Alacant.

Xavi Pascual ha disputat deu partits de quarts de final com a entrenador del Barça Regal i ha aconseguit deu victòries. L'equip blaugrana va superar el Lucentum Alacant i disputarà les semifinals de la Lliga Endesa per setena vegada consecutiva. Des de la temporada 2005-06 el conjunt català sempre ha acabat la competició entre els quatre primers.

El rival del Barça Regal serà el guanyador del partit que demà (21.45 hores) enfrontarà el València Basket amb el Lagun Aro GBC. L'equip basc es va imposar ahir en un partit que es va resoldre a la pròrroga. Menys igualat va ser el partit del Barça Regal a Alacant, en què l'equip blaugrana va guanyar de 27 punts de diferència, tres menys que en el primer duel de la sèrie.

Els 57 punts de diferència que el Barça Regal va treure al Lucentum Alacant en dos partits són la segona diferència més gran de la història dels quarts de final de la competició, en què tan sols el Breogán de la temporada 1985-86 va perdre per una renda superior (96 punts).

Xavi Pascual va saber llegir les diferents defenses que el Lucentum Alacant va plantejar-li per intentar la sorpresa i forçar el tercer partit de la sèrie. Txus Vidorreta va proposar, entre d'altres, una defensa individual, una zona 2-3 i una mixta en què tres jugadors perseguien els atacants i el altres dos es distribuïen la resta de l'espai.

L'entrenador del Barça Regal va poder exagerar les seves habituals rotacions i tan sols Boniface Ndong va mantenir-se en pista més de 25 minuts. El pivot senegalès, que va acabar amb 14 punts, va ser el màxim anotador de l'equip blaugrana.

Sense Joan Carles Navarro, que es va quedar a Barcelona per descansar de la fàscia plantar, el Barça Regal va distribuir l'anotació entre els seus deu jugadors i, per quarta vegada aquesta temporada, no va deixar que el Lucentum Alacant arribés als 60 punts.